Oče Alexandra Zvereva prejel posebno nagrado

Alexandru Zverevu je bilo namenjeno, da postane izjemen tenisač. Oba starša sta aktivno igrala tenis in njegov oče Alexander Zverev starejši je  tako hitro prevzel vlogo glavnega trenerja. Skupaj z bratom Mischo, ki sicer igra zelo drugačen tenis kot njegov mlajši brat, sta oba postala profesionalca. 

Alexander starejši je oba sinova spravil med najboljših trideset na svetu (Foto: Tennisworldusa.com)

Alexander je že kot mlad začel slediti očetu in starejšemu bratu po profesionalnih turnirjih. Leta 2011, ko mu je bilo le 14 let, je začel iskati profesionalno pot. Prvo zmago si je priboril leto kasneje v Nemčiji na F14 Futures. Ostalo je zgodovina. Pod strogim vodstvom očeta je Alexander postal eden najboljših tenisačev na svetu. Osvojil je že dva Masters turnirja in pet naslovov gledano skupno. Novembra je postal 3. igralec na ATP lestvici.

Ta teden je potekal ATP turnir v Munichnu, na katerem je Alexander starejši prejel posebno nagrado, imenovano “German Tennis Federation coach of the year” za leto 2017. Mischa je med drugim lansko sezono na OP Avstralije ugnal Andyja Murrayja in prišel v finale v Ženevi. Alexander in Mischa sta skupaj nabrala kar 85 zmag, še posebej mlajši izmed njiju pa je zlezel precej visoko na ATP lestvici. Postal je deveti igralec z dvajsetimi leti, ki je zmagal Masters turnir. To je uspelo le Agassiju, Changu, Brugueri, Medvedevu, Safinu, Nadalu in Đokoviću.

Sezono je končal z razmerjem zmag in porazov 55-22 in je imel čast igrati na zaključnem turnirju v Londonu. Tam je bil najmlajši po Juanu Martinu del Potru leta 2008.

Alexander starejši je vedno tam, da pomaga sinovoma. Za to se mu je posebej zahvalil tudi Alexander mlajši, ki je že večkrat poudaril, da je zanj njegov oče najboljši trener na svetu. Potrebno je reči, da po pravilu takšna sodelovanja znotraj družine na profesionalnem nivoju ne delujejo posebno dobro, a tokrat je zgodba očitno drugačna.