Federer tarča ostrih besed direktorja turnirja v Madridu

Nekaj dni pred začetkom turnirja serije Masters v Madridu in se manjko Rogerja Federerja že začenja poznati. Švicar je osrednja tematika organizatorjev, ki posledično bržkone čutijo primanjkljaj zanimanja s strani javnosti, s tem pa je v pogovoru manjši obisk in zaslužek. Organizatorji turnirja se ne strinjajo s potezo Švicarja.

Generalni direktor v Madridu ne podpira odločitve Rogerja Federerja (Foto: Google.com)

To bo že tretje leto zapored, da Roger Federer ne bo zaigral v Madridu, kar pa organizatorji niso sprejeli z nasmeški na obrazih. Čeprav je “maestro” tekom let vedno obiskoval prestolnico Španije, je zgodba sedaj, ko je starejši in mora več počivati, drugačna. Generalni direktor turnirja Gerard Tsobanian ima svoj vidik. “Pri 36 letih je na točki v karieri, ko mora poskrbeti za svoje telo, da bi lahko igral čim dlje. Roger misli, da na pesku ne more več doseči vrhunskih rezultatov. Lahko rečemo, da je igralec najvišjega kova, če ne tekmuje na vseh igralnih površinah? Še nikoli nismo videli, da bi nekdo igral tako malo in vseeno bil tako uspešen, toda še vedno mislim, da bi moral tekmovalec spoštovati šport in igrati celotno sezono.”

Težke besede, ki bržkone niso čisto objektivne, saj govorimo o tenisaču, ki ga mnogi smatrajo za najboljšega vseh časov in je v tenisu dosegel vse, kar se je doseči dalo. Švicar je vedno skrbno načrtoval svoj teniški koledar, s čimer je pazil na zdravje in na svoje telo. Le zaradi tega je še danes zmožen igrati na takšnem nivoju. Zato je še danes drugi igralec sveta.

Trenutno Roger trenira v Dubaju. Po dveh eksibicijah in dobrodelnem obisku v Zambiji, se pripravlja na preostanek sezone, začenši s Stuttgartom 11. junija. Ob njem v Dubaju je tudi Ivan Ljubičić.