Obračun proti Estoniji za Slovenijo odpira Artnak

Slovenci so pripravljeni na dvoboj z Estonci. (Foto: Sportida)

Slovensko teniško reprezentanco jutri in v soboto v Portorožu čaka dvoboj v II. svetovni skupini Davisovega pokala proti Estoniji. Za Slovenijo bo najprej igral Bor Artnak, njegov tekmec bo najboljši Estonec, Mark Lajal. Kot drugi bo na peščeno igrišče stopil Aljaž Bedene, njegov tekmec bo Kristjan Tamm. Prvi dvoboj je na sporedu ob 10.30.

Slovenci so pripravljeni na dvoboj z Estonci. (Foto: Sportida)

Po obeh petkovih obračunih sledijo še trije v soboto. Najprej bomo v dvojicah poleg Bedeneta videli še Blaža Kavčiča, za katerega bo to zadnji dvoboj v karieri. Zvečer bo imel na osrednjem igrišču tudi poslovilno zabavo. Nato bosta sledila še posamična obračuna Bedene – Lajal ter Artnak – Tamm.

Marka poznam že nekaj let, tekmovala sva v mladinski konkurenci. Med seboj še nisva igrala, a sva nekajkrat skupaj trenirala. Osebno ga poznam, je dober igralec, v mladinski konkurenci je osvojil nekaj lepih turnirjev. Je višje na lestvici in specialist za trde podlage, sam pa raje igram na pesku, zato imam nekaj smernic, kako bi ga lahko jutri ranil. Predvsem taktično se bom čim bolje pripravil,” je pred dvobojem dejal Artnak, ki je v reprezentanci debitiral prav v Portorožu pred letom dni proti Paragvaju.

Takrat zaradi zdravstvih težav ni igral Aljaž Bedene, za katerega bo to zadnji reprezentančni dvoboj. “To so zadnje tekme, zadnji vikend. Rekel sem sicer, da če bi me slučajno kadarkoli potrebovali, bi bilo okej, a definitivno ne bom ‘fit’, zato si bodo mlajši zaslužili priložnost na naslednjih tekmah,” je dejal Bedene in nato spregovoril o dvoboju proti Estoniji: “Definitivno smo favoriti, igramo na pesku, načeloma bi nam morala podlaga bolj ustrezati. Bomo videli, kako bo na igrišču, tam je treba pokazati, da smo boljši. Veliko bo odvisno tudi od vremena in upam, da bomo lahko začeli že jutri. Pripravljeni smo, trenirali smo v redu in veselim se dvoboja,” je dejal Bedene, ki verjame, da bo svoj dvoboj začel po vodstvu Slovenije z 1:0.

“Davisov pokal je vedno posebno tekmovanje, lahko pride do presenečenj. Želim si, da bi Bor čim bolje odigral in priskrbel prvo točko. Potem bom na igrišču še jaz, zato karkoli bo, bo. Najprej bom spodbujal Bora, nato igral in tega se že veselim.

Vabjeni v Portorož, kjer nas jutri čaka teniški praznik.

Vir: Tenis Slovenija