Lanska zmagovalka v Portorožu po dveh urah in pol strla odpor borbene Juvanove

Kaji Juvan se v 2. kolu ni izšlo. (Foto: Matic Klansek Velej / Sportida)

Kaja Juvan je na turnirju WTA 250 Zavarovalnica Sava Portorož v 2. kolu izgubila proti Italijanki Jasmine Paolini. Lanska zmagovalka turnirja je zmagala s 7:5, 2:6, 6:7(5). Dvoboj je trajal dve uri in 21 minut.

Kaji Juvan se v 2. kolu ni izšlo. (Foto: Matic Klansek Velej / Sportida)

Juvanova je dvoboj v 2. kolu turnirja z nagradnim skladom 203.024 evrov proti Italijanki začela podobno kot v prvem kolu proti Francozinji Cornetovi. Po vodstvu tekmice s 5:2 je dvignila nivo igre in dobila 5 iger zapored. V drugem nizu je Italijanka znova hitro ušla, povedla je s 3:0, preobrata pa nato ni bilo. Drugi niz se je končal s 6:2.

Tudi v tretjem nizu je Paolinijeva povedla s 3:0, Juvanova pa se pred domačimi navijači ni želela predati. Po številnih preobratih je odločitev padla v podaljšani igri. Juvanova je vodila že s 4:2 in in 5:4, nato pa je tri zaporedne točke dobila Italijanka in se uvrstila v četrtfinale.

“Bilo je blizu, odločale so malenkosti. Jasmine igra zelo močno in hitro, zato mi ni dala veliko časa, da bi lahko zgradila igro. Trudila sem se po najboljših močeh, da sem čim več stvari uporabila, jo stiskala. Nisem se dala. In to mi največ pomeni, da nisem obupala. Mogoče sem res izgubila, a upam, da mi bo to v prihodnosti prineslo veliko zmag,” je dejala Juvanova in nadaljevala: “Zdelo se mi je, da je tudi ona zelo dobro odigrala, nič mi ni podarila. To je bila kakovostna tekma, ampak vidi se, da se tudi ona tukaj dobro počuti. Žal mi je, da že zapuščam turnir, a se lahko iz te tekme veliko naučim. Delamo na takšni igri, ki si jo želim imeti. Za ceno agresivnosti pa pride tudi kakšna napaka več. Je pa to veliko bolj moja igra kot čakanje. Res je, da me je velikokrat spravila v obrambni položaj, ampak tudi borba je del tenisa in veselim se, kaj bomo še iz tega naredili. Imam še veliko rezerv, tudi veliko stvari za narediti. Se pa vidim v neki agresivni igri na velikih odrih. To mi Portorož vedno pokaže.”

In kaj jo čaka zdaj: ”Vzela si bom nekaj tednov premora. Ne morem povedati, kdaj se bom vrnila. Še vedno bom trenirala. Če bo možno, bom še odigrala kakšen turnir, sicer pa bomo naredili daljše priprave. Definitivno se bom udeležila pokala Billie Jean King, za ostale turnirje pa še ne vem.”

WTA 250 Zavarovalnica Sava Portorož
(Slovenija, $251.750, trda podlaga, zunaj)

SLOVENSKI NASTOPI

Posamezno, 1. kolo
Juvan K. (Slo) – Cornet A. (Fra/6) 7:6(5), 6:1
Zidanšek T. (Slo) – Zakharova A. (Rus/Q) 6:4, 6:4

2. kolo
Juvan K. (Slo) – Paolini J. (Ita) [15.9., 17.00]
Zidanšek T. (Slo) – Bogdan A. (Rom) 1:6, 7:6(5), 1:6

Dvojice, 1. kolo
(1)Klepač A./Siegemund L. – Abduraimova N./Burrage J. 6:4, 2:6, 10:6
Friedsam A-L./Juvan K. – (4)Alexandrova E./Heisen V. 2:6, 7:5, 5:10
Babos T./Zidanšek T. – Morderger T./Morderger Y. 6:2, 6:1
Lovrič P./Smejkal L. – Busca C./Mihalikova T. 2:6, 1:6
Nagy A./Radišič N. – (2)Potapova A./Sizikova Y. 4:6, 3:6

Četrtfinale
Babos T./Zidanšek T. – Fomina A./Gamarra Martins I. 4:6, 6:2, 8:10
(1)Klepač A./Siegemund L. – Dart H./Panova A. 5:7, 2:6