Novak Đoković: “Nisem zadovoljen s predstavo”

Srbski šampion kljub zmagi ni zadovoljen s svojo predstavo. V prvem krogu tekmovanja je bil boljši od Stevea Johnsona, ampak se zaveda, da bo moral dvigniti nivo svoje igre. Videli smo, kako je v Torontu nastopal Rafael Nadal, dobra novica za Novaka Đokovića in ostale pa je, da Španec v Cincinnatiju ne bo nastopil.

Novaku pogoji v Cincinnatiju nikakor ne ustrezajo (Foto: Tennisworldusa.com)

“Nisem ravno zadovoljen s predstavo,” je povedal Đoković. “Igral sem dobro, ampak samo na določene trenutke. Moral bi biti boljši. Če pa gledam s pozitivne strani, sem uspel ostati miren in zbran. V podaljšani igri sem odigral nekaj odličnih točk. Ta naslov skušam osvojiti že leta, a so pogoji malo drugačni tukaj. Upam, da bom prilagodil igro in se z vsakim dnem premaknil malo bližje naslovu. Ni lahkega načina, da bi se izboljšal, moraš trenirati in vložiti trud.”

Novak Đoković je prejšnji dan v dveh nizih odpravil Stevea Johnsona 

Pomembna zmaga za aktualnega šampiona Wimbledona, ki je potreboval močno predstavo, da pozabi na poraz iz Toronta. 6:4 in 7:6 proti Steveu Johnsonu bo moralo zadostovati. To je bilo njuno prvo medsebojno srečanje. “Mogoče bi moral zaključiti že prej, ampak na trenutkesem igral zelo dobro. Bila je dobra bitka. Dva niza in dve uri igre,” je povedal na igrišču po zmagi.

Đokovića v naslednjem krogu čaka Francoz Adrian Mannarino, ki v medsebojnih srečanjih še ni dobil obračun (0-3).