“Nikoli nisem bila tu zato, da bi sklepala prijateljstva”

Marija Šarapova nikoli ni skrivala, da je izredno tekmovalna in v tenisu ni zato, da bi se družila in sklepala prijateljstva. Krog prijateljic na WTA turneji, kjer vlada tekmovalnost, je majhen.

Marija Šarapova (Foto: Tennisworldusa.com)

Rusinja se je v nedavnem intervju najprej spomnila srečanja z Michaelom Jordanom. “Spoznala sem ga že nekaj let nazaj čisto po naključju. Na letališču sva se videla. Ponavadi me ne zadane zvezdniška trema, ampak on je tako mogočna oseba in atlet. Okoli njega je nekakšna avra. Zelo je poseben. Ogovoril me je, če sem jaz ’tista teniška igralka’. Vzhičena sem bila, da Michael Jordan ve, kdo sem.”

“Ko odraščaš. nabiraš izkušnje. Navadiš se tako zmag kot porazov, predvsem pa se naučiš, kako prebroditi težke trenutke. Ko sem bila mlajša, je bilo vse sveže in zanimivo.” Rusinja v poznejših letih teniške kariere ne sklepa novih prijateljstev. “Zelo resno se lotevam moje kariere in posla. To mi je prineslo uspeh do sedaj. Zelo sem tekmovalna in nikomur nočem dati možnosti, da me premaga.  Nikoli nisem bila tu zato, da bi sklepala prijateljstva. To je zame bojišče. Hočem zmagati. Le tako sem lahko strastna na igrišču. To je moja služba. Tako se počutim in vedno dam vse od sebe. Včasih ni lepo za pogledat, ampak na koncu dneva moram opraviti svoje delo. Ko mi uspe, sem zadovoljna.”