Nicolas Kicker suspendiran zaradi nastavljanja rezultatov

Argentinskemu tenisaču Nicolasu Kickerju grozi doživljenjska prepoved igranja profesionalnega tenisa, saj je bil spoznan za krivega pri nastavljanju rezultatov tekem. 

25-letnik je dobil doživljenjsko prepoved (Foto: Zimbio.com)

Bolj natančno je šlo za dve tekmi na turnirjih serije Challenger. Kaznovan pa je bil tudi zaradi tega, ker ni prijavil koruptivnega pristopa in ni sodeloval s preiskavo TIU. 25-letni Kicker je sodeloval pri stavni prevari na turnirju v Padovi junija 2015, nato pa je istega leta še enkrat goljufal v Kolumbiji.

Tennis Integrity Unit oziroma TIU je že izdala uradno izjavo, kjer je spoznan za krivega. Natančen datum končne “obsodbe” bo še znan, vsi zaključki pa bodo javni. Kakšna škoda za tenisača, ki je nekoč zasedal 78. mesto na ATP lestvici, da se je spustil tako nizko in prirejal tekme. Hkrati pa bo najverjetneje postal lep primer uspešnega sistema TIU. Pred časom je v javnost pricurjala raziskava, da je največ korupcije prav na turnirjih serije Challenger, pri nižjeuvrščenih igralcih. Govorilo se je celo o dvotretjinskem kriminalu.