Nick Kyrgios igra bolje, če ni dolgo zdoma

Nick Kyrgios v letu 2019 noče veliko potovati. 23-letnik iz Canberre je dejal, da ga dolga potovanja utrudijo, vsi ti turnirji skozi sezono, zaradi katerih je dlje časa zdoma, pa pomenijo padec v njegovi igri. Ta teden je zaigral na turnirju Kooyong Classic, kjer ga je v dveh nizih premagal Bernard Tomić.

Izgubil je proti kolegu Tomiću (Foto: Tennisworldusa.com)

Nick Kyrgios namerava tekmovati v Rotterdamu, kar pomeni, da bo v Evropo šel samo za en turnir. Zadnje dva meseca je veliko časa preživel v Avstraliji. “To, da sem ostal doma, je rešilo veliko mojih težav. Bila je mentalna ovira, nič drugega. Pet mesecev sem bil zdoma, česar nočem več ponoviti. Uživam, ko igram tenis, ampak za leto 2019 nimam ciljev. Imel bom lahek urnik. Če bom zmagal OP ZDA, bom zaključil s kariero.”

Kljub porazu proti Bernardu Tomiću pa se počuti samozavestno. “Tudi če nisem postavljen, vem, kaj potrebujem, da pridem v drugi teden Grand Slama. Do tja moraš priti karseda hitro. Ne smem si privoščiti, da bi v prvem krogu naletel na postavljenega igralca. V tem trenutku še ne razmišljam o tem. Vem, da nič ni zagarantirano, toliko sem že preigral, da vem to. Hočem dati vse od sebe, pomaga pa, da bom igral doma.”

https://www.youtube.com/watch?v=lb74_Z66xq0