Tsitsipas do prve zmage proti Nadalu v štirih poskusih!

Stefanos Tsitsipas (Foto: ATP)

Stefanos Tsitsipas je utišal madridsko množico, ko je v treh nizih s 6:4, 2:6 in 6:3 premagal domačega junaka Rafaela Nadala.

Stefanos Tsitsipas (Foto: ATP)

Izjemna bitka, tako kot prvi polfinale, pa čeprav nočni obračun morda ni ponudil ravno najvišje kvalitete, ki jo premoreta tenisača. Še vseeno je bilo v ozračju dovolj napetosti in preobratov, da je bila tekma izredno zanimiva. Publika je bila v večini na strani Rafaela Nadala, ampak to je bilo za pričakovati.

Kljub temu se je Stefanos Tsitsipas, kot je to pokazal že kar nekajkrat v preteklosti, hrabro boril od začetka do konca, vztrajal pri svoji igri in je uspešno kljuboval pritisku igranja proti najboljšemu peščenemu tenisaču vseh časov.

Nadal se bo verjetno tolkel po glavi, kajti po porazu v prvem nizu je vseeno našel boljšo igro, prevzel kontrolo in v tretjega odkorakal kot favorit. Vseeno pa se je nato pomaknil nazaj in je dopustil, da tempo diktira mlajši Grk. Ta se je podobno kot Dominic Thiem prejšnji teden nasprotnika lotil v njegovi igri z visoki spini in to se mu je obrestovalo. Z osnovne črte je bil pogosto celo močnejši in prodornejši.

Z odličnim servisom je prihajal do prednosti, nato pa je diktiral s prodornimi forehandi, ki se jih ni bal zaključiti na mreži. Vztrajal je tudi na backhand diagonali, kar če udarjaš z eno roko, ni najlažja naloga proti Nadal, ki brutalno vrtinči žogo in preži na vsako kratko žogico.

Nič ne bo s pričakovanim finalom med Nadalom in Novakom Đokovićem. Do vrhunskega uspeha je prišel mladi Stefanos, ki se je na koncu kar pogreznil v roke. Tako vesel je bil nad zmago proti izjemnemu šampionu. Rafa je igral dobro, je pa v ključnih trenutkih storil kar nekaj napak; predvsem je bil nekajkrat neuspešen pri enostavnih volejih na mreži, z napakami pa je nasprotniku omogočil, da je prišel do pomembnih točk.

O izrednem uspehu priča tudi dejstvo, da sta tenisača do sedaj igrala trikrat in prav vsakič je slavil Nadal. Španec je pobral vseh sedem nizov, od katerih sta samo dva šla čez 6:2. Ampak tokrat je bila zgodba drugačna. S četrto zaključno žogico je po 2 urah in 34 minutah “Stef” prišel v finale Masters turnirja v Madridu.