VIDEO: Gimelstob odstopil s položaja!

Foto: Justin Gimelstob Facebook

11-letno sodelovanje Justina Gimelstoba z ATP-jem je pri koncu. Bivši tenisač je odstopil z odbora ATP direktorjev. 42-letnik je bil obtožen fizičnega napada, njegovo ravnanje pa so obsodili tudi aktivni tenisači, zato mu ni ostalo drugega, kot da preneha z opravljanjem funkcije.

Foto: Justin Gimelstob Facebook

“Postalo je jasno, da moram storiti korak nazaj. Za dobro igralcev, igre in samega sebe,” je zapisal na družbenem omrežju. “Zgolj iz tega razloga sedaj še bolj cenim ljudi, ki so na položajih in vzdržujejo visok standard obnašanja.” Med drugim so ga obsodili Martina Navratilova, Andy Murray, Lleyton Hewitt, Amelie Mauresmo in Darren Cahill.

Gimelstob bo prav tako prenehal izvajati teniške analize za Tennis Channel, za njegovo kriminalno obnašanje pa mu grozi kazen 4 let v zaporu in globa 10 tisoč dolarjev. Gimelstob je napadel Randalla Kaplana, katerega žena Madison ga sedaj toži zaradi stresa, zaradi katerega je doživela spontan splav. Kaplanova sta prijatelja bivše žene Gimelstoba, Cary Sinnott, bivši zakonski par, Justin in Madison, pa je trenutno v bitki za skrbnišvo nad 5-letnim sinom Brandonom.

V bizarni zgodbi naj bi Gimelstob, oblečen v pilota iz filma Top Gun, prišel za hrbet zakoncema Kaplan, ki sta na noč čarovnic hodila po ulicah Los Angelesa. Bilo je okoli 18.30 zvečer, ko ga je Gimelstob napadel, ga udaril približno 50-krat in mu grozil, da ga bo ubil. Gimelstob pravi, da je bil napad provociran s komentarji glede njegovega očeta Barryja Gimelstoba, ki je preminil 26. oktotbra, pet dni pred napadom. Kaplan to zanika.