Naši mladi igralci in igralke znova na skupnih pripravah

Priprave U11 Kranj

Prejšnji konec tedna so mladi igralci in igralke opravili skupne priprave v Kranju (U11) in Mariboru (U13). Priprav se je udeležilo 32 deklic in dečkov.

Priprave U11 Kranj

Tenis Slovenija s takšnimi akcijami sledi ciljem o katerih je pred kratkim govoril tudi predsednik Strokovnega sveta Marko Por. “Poizkušamo uvesti redne tedenske priprave. Govorim o tem, da bi bil en dan v tednu namenjen reprezentančnim pripravam v določenem mestu. To imamo že organizirano v članski kategoriji, zdaj pa to poizkušamo uvesti tudi v mladinskih kategorijah,“ je dejal Por.

V Kranju so potekala priprave dečkov in deklic do 11 let. Prvi dan so bili aktivni dečki. Na pripravah so bili pod vodstvom Marka Pora in Davida Lenarja prisotni: Mark Pavčič, Mark Škundrič, Jaka Brolih, Val Mežan, Luka Požonec, Mark Lalič, Val Hriberšek in Ian Šuljič. Manjkala sta Aleksej Mulej in Erik Meolič. “Najprej smo na pripravah opravili specifično ogrevanje z raznimi igricami za koordinacijo in hitrost. Na dopoldanskem treningu smo najvec pozornosti posvecali prilagajanju igre na trdi hitri podlagi. Posledicno smo veliko pozornosti namenili tudi igri pri mreži. V popoldanskem treningu pa smo vadili igro posameznikov in igro dvojic,” je o zanimivem dnevu dejal Marko Por.

Dan kasneje so imele podoben program tudi deklice, na dveh treningih pa so bile prisotne: Brina Milovanovič Stamejčič, Hana Peterlin Pahor, Eva Tita Lunder, Tia Markl, Stela Antolinc, Uma Vreže, Sara Miklavžin, Loti Hribernik in Isa Vreže.

Trinajstletniki in njihove vrstnice so imeli treninge v ŽTK Maribor. Trenerja sta bila Tomaž Berendijaš in Aleš Germič. Pri dečkih je manjkal Svit Suljič, prisotni pa so bili: Patrik Semenič, Aljaž Štor, Lan Konečnik, Nejc Šuštaršič Kalin, Maks Pučko, Nal Zorko, Martin Kolarič, Liam Lalič. Pri deklicah pa so bile dan kasneje na treningih: Zoja Peternel, Verica Janeva, Jerca Fleischman, Nika Štor, Karolina Semenič, Hana Stražar, Sara Kovačevič. Zaradi poškodbe je manjkala Pika Lamovšek. Trenerja sta bila Aleš Germič in Daniel Šantl.

“Najprej smo opravili splošno ogrevanje v obliki teka, gimnastičnih vaj in atletske abecede, nato pa še specifično ogrevanje z vajami za koordinacijo (lestvica) in aktivacijo. Na dopoldanskem treningu smo se posvetili treningu zanesljivosti z osnovne črte, igre pri mreži v povezavi s prehodom na mrežo in igri na točke brez servisa. Na popoldanskem treningu so se pomerili v medsebojnih srečanjih. Poudarek popoldanskega treninga je bila taktična igra na tepih granulat podlagi v tekmah posamezno,” je dejal Por in nato spregovoril še o namenu priprav: “Namen je bil združevanje najboljših slovenskih igralcev v kategoriji do 13 let, kot medsebojno tekmovalno primerjanje v tekmovalno prostem vikendu in priprava za prihajajoče reprezentančne nastope. Namen priprav je bil dosežen. Pohvalil bi vse prisotne na pripravah za prizadevnost in borbenost.”

Vir: Tenis Slovenija

Poročilo z reprezentančnih priprav do 11.let oktober 2022 Kranj

Poročilo z reprezentančnih priprav do 13 let – oktober 2022 ŽTK Maribor