V petek prva tekma ob 15. uri, v soboto ob 12. uri.

Slovenska ženska reprezentanca bo 11. in 12. novembra v pokalu BJK v Velenju gostila Kitajsko. Žal pa na dvoboju ne bo nastopila Tamara Zidanšek, ki je po težavnem obdobju in padcu na lestvici WTA (februarja je bila na 22. mestu, trenutno je 89.) ob koncu sezone prednost dala nastopom na turnirjih v Južni Ameriki.

Zidanškova je namreč na robu stoterice, novembra bo nastopila na turnirjih v Čilu, Argentini, za konec turneje pa bo zaigrala še v Urugvaju. Vsi trije turnirji so WTA 125k. Zidanškova bo po kratkem dopustu v Južno Ameriko odpotovala 3. novembra.

“Žal mi je, da sem morala sprejeti takšno odločitev. Dolgo sem razmišljala o tem. Za mano je res težko obdobje, ki ga je zaznamovala tudi bolezen. Sem na robu stoterice, če ne bom igrala pa lahko januarja, ko bo na sporedu OP Avstralije, padem izven stoterice, kar pa je slabo izhodišče za nadaljevanje moje kariere. Upam, da bodo soigralke in kapetan, Tenis Slovenija in vsi navijači razumeli in sprejeli mojo odločitev. Vedno sem rada nastopala za slovensko reprezentanco za katero sem debitirala leta 2017. Takrat smo si postavili visoke cilje in verjamem, da jih lahko dosežemo. Če ne letos, pa v naslednjih letih, saj smo res postali dobra ekipa. To smo dokazali aprila v Turčiji. Dekletom želim čim boljši nastop in verjamem, da jim lahko tudi brez mene uspe premagati Kitajsko. Kaja je zmožna premagati vse tekmice, ki ji bodo stale nasproti v Velenju. Čeprav bom na drugi strani sveta bom stiskala pesti za Slovenijo,” je dejala Zidanškova.

 “Žal sem moral sprejeti odločitev Tamare. Škoda, veselili smo se tega srečanja, razumem pa, da mora igralka v določenih trenutkih kariere dati prednost osebnim ciljem. Tenis je zelo krut šport. Igralke so na turneji praktično celo leto in ves čas je v ospredju boj za točke. Če ni uspehov ni točk, če ni točk, ni nastopov na največjih turnirjih. Gre za začaran krog, zaradi katerega morajo igralke, kdaj sprejeti tudi takšne odločitve. Seveda pa se ne bomo predali, še vedno razmišljamo o zmagi, slovenska reprezentanca je sposobna premagati Kitajsko in verjamem, da bomo zdaj dobili še dodaten motiv. Spomnimo se, kako dobro in srčno smo igrali v Turčiji,” je po odpovedi Zidanškove dejal kapetan Kraševec.

Slovenijo bodo zastopale Kaja Juvan (88. WTA), Pia Lovrič (519. WTA), Živa Falkner (560. WTA), Andreja Klepač, namesto Zidanškove pa bo selektor Kraševec vpoklical Nino Potočnik (281. WTA).

Naj spomnimo, Slovenija je bila aprila, igrala je tudi Tamara Zidanšek, uspešna v 1. evro-afriški skupini in se uvrstila v polfinale kvalifikacij za nastop na zaključnem turnirju svetovne skupine pokala Billie Jean King. Slovenija ni bila tako blizu svetovnemu vrhu od leta 2012, ko je zadnjič igrala v takrat svetovni skupini pokala FED.

To bo drugi medsebojni dvoboj med Slovenijo in Kitajsko. Reprezentanci sta se srečali leta 2005 v Pekingu. To je bil dvoboj v kvalifikacijah za svetovno skupino ena, Kitajke pa so zmagale s 4:1. Edino zmago je za Slovenijo dosegla Katarina Srebotnik, igrale pa so še Andreja Klepač, Tina Križan in Sandra Volk.

Vabljeni v Velenje, dekleta potrebujejo tudi vašo pomoč. Vstop je prost.

Vir. Tenis Slovenija