Najvišjeuvrščeni četrtfinalist v Riu je 57. igralec sveta

Laslo Djere je v Riu izločil 1. nosilca. (Foto: Twitter)

Laslo Djere je v Riu izločil 1. nosilca. (Foto: Twitter)

Norvežan Casper Ruud je na turnirju serije ATP 500 v Riu de Janeiru v tekmi osmine finala ugnal 5. nosilca Joaa Souso in tako poskrbel, da je iz boja za lovoriko odpadel še zadnji izmed nosilcev. Najvišjeuvrščeni četrtfinalist je Jaume Munar, ki na ATP lestvici zaseda 57. mesto. 

Laslo Djere je v Riu izločil 1. nosilca. (Foto: Twitter)
Laslo Djere je v Riu izločil 1. nosilca. (Foto: Twitter)

Dominic Thiem (1), Fabio Fognini (2), Marco Cecchinato (3), Diego Schwartzman (4), Joao Sousa (5), Dušan Lajović (6), Malek Jaziri (7) in Nicolas Jarry (8) so v Riu de Janeiru brez uspeha iskali vrhunski rezultat. Prav vsi so se poslovili že pred četrtfinalom, kar pomeni, da se s tem odpira izjemno lepa priložnost za preostalo osmerico, da se dokoplje do rezultata, ki jih lahko na ATP lestvici povzdigne na visoka mesta.

Glavni favorit Cuevas, stavnice Bedeneta uvrščajo na 3. mesto

V boj za naslov se bodo z zgornje polovice podali Laslo Djere (90. igralec sveta), Casper Ruud (135.), Aljaž Bedene (83.) in Hugo Dellien (113.), medtem ko bodo v spodnjem delu do finala poizkušali priti Albert Ramos (93.), Pablo Cuevas (63.), Jaume Munar (66. mesto) in Felix Auger-Aliassime (104.).

Med vsemi imata daleč največ izkušenj Ramos in Cuevas, prav slednjega pa stavnice med vsemi naštetimi tenisači uvrščajo na mesto glavnega favorita za naslov. Sledi mu mladi 21-letni Španec Munar, kot tretjega favorita za naslov pa najdemo Aljaža Bedeneta. Slednji se bo v petek ob 19. uri po našem času za mesto v polfinalu pomeril proti Bolivijcu Hugu Dellienu.