Nadal proti Zverevu ohranil upanje, Ferrer junak dneva

36-letni David Ferrer še vedno vztraja na ATP turneji, in to prav zaradi takšnih trenutkov. Španec je svoji državi prinesel slavje v najbolj možnem razburljivem slogu. Po 4 urah in 51 minutah je premagal Philippa Kohlschreiberja.

Ferrer še ni izgubil posamezne tekme v Davisovem pokalu, vse do tega tedna, ko je moral priznati premoč Alexandru Zverevu. Nemec je bil glavni favorit svoje izbrane vrste, toda proti Rafaelu Nadalu, najboljšemu v zgodovini na rdečem pesku, je bil prekratek. Zato so sploh Španci dobili priložnost in David Ferrer jo je izkoristil. Po pravem teniškem klanju, po tem ko sta oba igralca dala vse od sebe, gledalci pa so nedvomno dobili tisto, za kar so plačali, je po skorajda petih urah igre prevladal vedno borbeni Ferrer. 7-6(1) 3-6 7-6(4) 4-6 7-5 za čisto veselje Špancev, ki so se v polfinale uvrstili prvič po letu 2012.

Za odlično tekmo sta vedno potrebna dva, in Kohlschreiber je dal vse od sebe. Zmagal je četrti niz in poskrbel za pravo dramo, nato pa je v ključnih trenutkih petega niza storil pač napako preveč. Ferrer ne drugi strani je ostal zbran in zasluženo slavil.