Nadal še vedno verjame, da lahko zmaga OP Avstralije

Rafael Nadal je še naprej samozavesten za OP Avstralije, pa čeprav je sezono začel dokaj klavrno, ko je najprej izgubil proti Kevinu Andersonu (kjer sicer sploh ni igral slabo), nato pa je moral predati naslednji obračun proti Dominicu Thiemu in pa kasneje še celoten turnir v Brisbaneu. V Melbourne potuje brez zmage.

Rafa cilja na zmago (Foto: Tennisworldusa.com)

Tekmovanje se bo pričelo 14 . januarja, in čeprav Španec še ni prišel do zmage, ostaja optimističen. “Moj cilj, da zmagam. Na to upam, vedno,” je povedal 32-letnik. “Ne morem pa povedati, kakšna bo situacija. Če sem iskren, se mi zdi, da sem igral dobro. Da sem na visokem nivoju in da sem zelo motiviran. Grozna novica je bila, ko sem izvedel, da ne bom mogel igrati, ampak vrnil sem se po operaciji, zato je takšna stvar normalna.”

“Vedno je možnost, da se zgodi kaj takšnega. To se je pač zgodilo v Abu Dhabiju. Ampak v Avstraliji bom 100-odstotno pripravljen. Lansko leto sem igral dobro, ampak je prišlo do najhujšega. Bil sem v vodstvu, ko sem se poškodoval, tako da se dobro zavedam, da lahko pride do tega.”

Njegove možnosti je komentiral tudi Novak Đoković: “Samo on ve, kako se počuti. Že velikokrat se je vrnil po hudi poškodbi, tako da vsi verjamemo, da mu bo uspelo. Rafa je velik šampion in najbolj borben tenisač. Šampion kot igralec in kot oseba. Ima pa zelo fizičen stil igre, zaradi česar do dodatno obremenjeni njegovi sklepi in kolena. Prepričan sem, da z ekipo počne vse prave stvari, da se vrne.”