Nadal prvi finalist OP Francije

Španec Rafael Nadal je prvi finalist Odprtega prvenstva Francije v tenisu. V polfinalu je drugi nosilec po slabih dveh urah in pol s 6:3, 6:4 in 6:2 premagal tretje postavljenega Švicarja Rogerja Federerja. Za 12. naslov v Parizu se bo Španec udaril z zmagovalcem dvoboja med prvim nosilcem Srbom Novakom Đokovićem in Avstrijcem Dominicom Thiemom.

Rafael Nadal (Foto: ATP)

To je bil 39. obračun dveh teniških zvezdnikov, Federer pa tudi tokrat ni uspel priti do prve zmage proti Nadalu na Roland Garrosu.

Že v prvem nizu, ki ga je 33-letni Španec dobil s 6:3 dobil, je Nadal pokazal, da ga bo danes težko premagati. V drugi igri je prvič odvzel servis Švicarju, ki mu je z odvzemom servisa vrnil v peti igri, a potem v naslednji igri tega ni znal potrditi, Nadal je ponovno prišel do prednosti ter brez večjih težav po 53. minutah igre osvojil prvi niz.

Na začetku drugega niza je Federer povedel z 2:0, a mu je Nadal v tretji igri vrnil z odvzemom servisa. Do odločilne prednosti v drugem nizu je Španec prišel v devetem nizu, ko je izkoristil prvo ‘brejk’ priložnost. Premoč je potrdil v naslednji igri, ko je igro na svoj servis za 6:4 dobil brez izgubljene točke.

Tudi v tretjem nizu se razmerje moči na igrišču ni spremenilo, Španec, ki je na celotnem dvoboju nasprotniku ponudil le štiri žogice za odvzem servisa, je 37-letnemu Švicarju v tretji in peti igri odvzel servis ter po 40 minutah igre dobil tretji niz s 6:2.

Nadal v finalih OP Francije ne pozna poraza, oba njegova letošnja potencialna nasprotnika pa je že premagal v finalu na pariškem pesku, lani je bil boljši od Thiema, Đokovića pa je ugnal v letih 2012 in 2014.

Tenis Slovenija, STA