19-letna Čehinja Vondroušova finalistka OP Francije!

Čehinja Marketa Vondrousova v Parizu do uspeha kariere. (Foto: Twitter)

Čehinja Marketa Vondrousova v Parizu do uspeha kariere. (Foto: Twitter)

To, kar ni uspelo 17-letni Amandi Anisimovi, je uspelo dve leti starejši Marketi Vondroušovi. Čehinja je v polfinalnem obračunu Odprtega prvenstva Francije s 7:5 in 7:6(2) ugnala Britanko Johanno Konto in se tako prvič v karieri prebila v veliki finale turnirja za Grand Slam. 

Čehinja Marketa Vondrousova v Parizu do uspeha kariere. (Foto: Twitter)
Čehinja Marketa Vondroušova v Parizu do uspeha kariere. (Foto: Twitter)

Zadnja Čehinja, ki je uspela poseči po zmagi na katerem izmed turnirjev velike četverice, je Petra Kvitova, ki je bila leta 2014 najboljša v Wimbledonu. Zdaj je le še eno zmago od velikega zmagoslavja na Odprtem prvenstvu Francije oddaljena Marketa Vondroušova.

19-letna Čehinja je na poti do polfinala po vrsti z 2:0 v nizih ugnala Yafan Wang, Anastasio Potapovo, Carlo Suarez Navarro, Anastasijo Sevastovo in Petro Martić, brez izgubljenega niza pa je uspela premagati še Johanno Konto.

Britanka zapravila 3 žogice za niz

Tenisačica iz Velike Britanije je sicer v obeh nizih imela svoje priložnosti. V prvem je vodila s 5:3, pri tem rezultatu imela na voljo tudi 3 žogice za niz, a niza ni uspela zaključiti. Vondroušova je nato prvi niz dobila s 7:5, tudi v drugem nizu pa zaostanek s 3:5 spremenila v zmago.

Še na drugem zaporednem finalu turnirja za Grand Slam bomo tako gledali levoroko tenisačico. V Melbourneu je bila to prav Petra Kvitova, zdaj pa se bo proti Ash Barty merila njena rojakinja Vondroušova. Za tenisačici bo to že tretji medsebojni obračun, oba dosedanja pa je z 2:0 v nizih dobila Avstralka.

OP Francije (Pariz, pesek, zunaj), posamezno (Ž), polfinale
Barty A. (Avs/8) – Anisimova A. (Zda) 6:7(4), 6:3, 6:3
Konta J. (Vb/26) – Vondroušova M. (Češ) 5:7, 6:7(2)