Nadal, najbolj borben teniški igralec, kar jih je kdaj bilo

Takšnega mnenja je zmagovalka 18 turnirjev za Grand Slam Chris Evert, ki je hvalila četrtfinalno tekmo na OP ZDA med Rafaelom Nadalom in Dominicom Thiemom. Za ESPN je spregovorila o tem, kako je bila to zanjo ena najboljših tekem zadnjih let.

Nadal veliko tekem dobi iz čiste borbenosti (Foto: Tennisworldusa.com)

Za televizijo je povedala: “Kakšna neverjetna tekma. Ena boljših, kar sem jih videla, saj se vsako leto kvaliteta igre viša. Vsaka točko sta odigrala kot zadnjo na srečanju. In moram poudariti, kako skromen je Nadal. Tudi ko izgubi, je skromen. Neverjeten je, resničen vzornik. Thiem in Nadal sta že začel intenzivno, potem pa sta končala pet ur kasneje. Thiem bo še superzvezdnik, Nadal pa je zame najbolj borben teniški igralec, kar jih je bilo. To je dokazal v tisti tekmi.”

Pam Shriver se je strinjala z bivšo tenisačico. “Rafa je že v tekmi proti Khachanovu prosil za zdravniško pomoč zaradi kolena. In je še vedno zmagal, nato pa igral še proti Thiemu. Ta podlaga je nevarna zanj, ampak bo naredil vse, kar je v njegovi moči, da zmaga še kakšen Grand Slam.”