Nadal kljub bolečemu porazu v Rimu odločen nastopiti v Parizu

Štirinajstkratni zmagovalec Odprtega prvenstva Francije, Španec Rafael Nadal, tudi po današnjem hudem porazu v drugem krogu teniškega turnirja v Rimu še ni sprejel odločitve, ali bo letos še zadnjič nastopil na največjem peščenem turnirju v Parizu.


“Odločitve še nisem sprejel. Če moram nekaj povedati, bi rekel, da sem bližje odhodu v Pariz kot ne. Fizično nisem stoodstotno pripravljen, rad bi poskusil, saj je to zame najpomembnejši turnir v karieri,” je dejal Nadal po porazu proti Poljaku Hubertu Hurkaczu z 1:6 in 3:6.

“Če se bom dobro počutil, bom odšel v Pariz in se tam boril kot zadnjih dvajset let. Samo dve poti sta, ali razmišljati, da nisem dovolj dobro pripravljen, kar sem počel danes, ali pa se prepričati, da sta do turnirja še dva tedna in da mi lahko uspe. Trenutno sem še pod vtisom bolečega poraza, vseeno pa korak bližje odhodu v Pariz,” je dodal 37-letni Španec, ki na lestvici ATP zaseda 304. mesto.

“Danes ni realno razmišljati o Rolandu Garrosu in zmagi na turnirju. Fizično nisem bil tako slab, verjamem, da se lahko še toliko izboljšam, da bom v Parizu konkurenčen,” je na novinarski konferenci po dvoboju še povedal Rafael Nadal, ki se je po vrnitvi v tekmovalne arene v zadnjih tednih udeležil treh turnirjev. V Barceloni je izpadel v drugem krogu, v Madridu pa v osmini finala.

Odprto prvenstvo Francije je na sporedu od 26. maja do 9. junija.

Vir: Tenis Slovenija, STA