Monte-Carlo: Nadal začel brez milosti z izjemno predstavo

Rafael Nadal (Foto: Tennis.com)

Kot da bi bil drug igralec. Ko Rafael Nadal zaigra na peščeni podlagi, namreč. Njegovo gibanje, občutek za žogo, neizprosni spini in brutalna moč. Nasprotnike ubija z neprodorno obrambo in izjemnim napadom, predvsem pa s svojo nezgrešljivostjo in neverjetnim delom nog. Zdaj je prišel njegov čas sezone.

Rafael Nadal (Foto: Tennis.com)

11-kratni šampion že sedaj deluje kot možni zmagovalec še dvanajste titule, ampak gremo počasi. Sedaj je 69-4 v zmaga in porazih v Monte-Carlu. Tokrat je bil čisto premočan za Roberto Bautista-Aguta, ki je sicer odličen tenisač z osnovne črte, toda še najbolj uspešen je na trdi podlagi. Na pesku njegovi ravni udarci ne naredijo toliko škode in Nadal ga je dobesedno potolkel. Dva povsem različna način igre in jasno se je videlo, kateri je bolj primeren za razmere. 6:1 in 6:1 za Rafo.

Drugi igralec sveta nadaljuje niz 16 zmag v Monte-Carlu, kjer ni izgubil že od 2015. Naslednji ga čaka Grigor Dimitrov, še en igralec, ki mu peščena podlaga ni ravno pisana na kožo, a je sposoben izjemnega tenisa, bolj pa so oči uprte v morebitni polfnalni spopad med Rafo in Novakom Đokovićem. Če Srba do tja pride, kajti v zadnjih tednih ni prepričljiv. Dva hitra poraza v Indian Wellsu in v Miamiju, mučil pa se je tudi v prvi tekmi proti Philippu Kohlschreiberju.