Medvedev še vedno kraljuje proti Tsitsipasu

Trn v peti je Daniil Medvedev za Stefanosa Tsitsipasa. Tokrat sta se pomerila že četrtič, pa je Grk še brez zmage, njegov prijatelj, s katerim sta se sice pred časom grdo sprla, ga je premagal s 6:1, 1:6 in 6:4 v 1 uri in 45 minutah.

Daniil Medvedev (Foto: Tennisworldusa.com)

V Miamiju sta se sporekla, ko je Tsitsipas izgubil in začel provocirati Rusa, ampak tako kot danes je tudi takrat slavil Medvedev, ki je očitno odkril zmagovalno formulo. Ne samo proti Tsitsipasu, ampak tudi nasploh, kajti je prvi z 20 zmagami v letu 2019. Prišel je v četrtfinale Masters turnirja, po tem ko je v Miamiju letos dosegel odlični četrti krog, kjer pa ga je izločil Roger Federer.  Tsitsipas je bil boljši v kratkih izmenjavah, a igra na pesku je nekaj drugega.

V drugi tekmi je Guido Pella premagal Marca Cecchinata s 6:4, 4:6 in 6:4 v 2 urah in 14 minutah. Priboril si je četrtfinale, zaradi česar bo prišle med TOP 30, za nagrado pa se bo pomeril še proti Rafaelu Nadalu. Sicer je Cecchinato dobil dva njuna prejšnja obračuna, a danes ni mogel ponoviti uspeha. Dovolj je bil že en čudežni povratek proti Stanu Wawrinki prejšnji dan.