Nadal in Osaka na seznamu za prvi Grand Slam sezone

Prvi teniški turnir za veliki slam v sezoni, januarsko Odprto prvenstvi Avstralije, bo prizorišče vrnitve dveh velikih imen svetovnega tenisa. Na seznamu za turnir v Melbournu 2024 sta tako Španec Rafael Nadal kot Japonka Naomi Osaka.

Naomi Osaka (Foto: WTA)

Medtem pa na seznamu manjkata nekdanja zmagovalka OP ZDA Emma Raducanu ter vročekrvni Avstralec Nick Kyrgios, ki je imel januarja operacijo kolena, nato pa si je raztrgal še vezi v zapestju.

Šef OP Avstralije Craig Tiley je nedavno sicer dejal, da pričakuje Kyrgiosa na domačem Grand Slamu, tako da mu bo bržkone namenil posebno povabilo.

Enega je pred dnevi prejela Danka Caroline Wozniacki, zmagovalka Melbourna 2018, se tako prvič po štirih letih vrača v Melbourne.

Nadal in Osaka se bosta po pričakovanjih vrnila na Grand Slam, potem ko sta prijavljena tudi na pripravljalni turnir v Brisbanu.

Zmagovalec 22 turnirjev za Grand Slam Nadal zaradi poškodbe ni igral vse od letošnjega OP Avstralije in ima zaščiten ranking na svetovni lestvici (9.).

Osaka pa je julija rodila hčerko Shai in ni igrala vse od septembra 2022, potem ko je imela tudi težave z mentalnim zdravjem. Tudi ona ima zaščiteno uvrstitev na lestvici za igralke po vrnitvi s porodniškega dopusta (46.).

Odprto prvenstvo Avstralije bo od 14. do 28. januarja, naslova pa bosta branila Belorusinja Arina Sabalenka in Srb Novak Đoković.

Vir: Tenis Slovenija, STA