[TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Rubrika “Teniški pregled tedna” nudi prelet najodmevnejših zgodb, ki so se zgodile pretekli teden. Ob poplavi zanimivih teniški zgodb se (pre)pogosto kakšno spregleda, zato bomo vsak teden preverili, kaj se je dogajalo zadnje dni v svetovnem tenisu na turnejah ATP in WTA.

Tennis Racket and Balls - [TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Danska teniška zvezdnica Caroline Wozniacki je danes prejela posebno povabilo za nastop na Odprtem prvenstvu Avstralije, prvem turnirju za veliki slam v sezoni. Zmagovalka iz leta 2018 se tako prvič po štirih letih vrača v Melbourne.

Teniški ikoni Chris Evert se je znova pojavil rak

Ena najboljših teniških igralk v zgodovini Chris Evert je razkrila, da se ji je znova pojavil rak, čeprav je v začetku januarja razglasila, da je raka že premagala. Oseminšestdesetletna Evert je začela kemoterapijo januarja 2022 za zdravljenje raka jajčnikov, ki so ji ga odkrili v prvi fazi, zdaj pa se ji je bolezen ponovila, poroča AFP.

Kyrgios bo izpustil Odprto prvenstvo Avstralije

Nick Kyrgios, ki je veljal za enega najbolj obetavnih avstralskih teniških igralcev, bo izpustil domači januarski turnir za veliki slam, Odprto prvenstvo Avstralije v Melbournu, je sporočil Avstralec, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Osemindvajsetletni Kyrgios po dolgi odsotnosti zaradi poškodbe še ni v pravi formi.

Nadal: “Ne morem potrditi, da bo sezona 2024 moja zadnja”

Španski zvezdnik Rafael Nadal po napovedani vrnitvi na teniška igrišča v posnetku na družbenih omrežjih ni potrdil, da bi lahko bila sezona 2024 njegova zadnja v karieri, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Tudi Raducanu se vrača v Avstraliji

Kar nekaj teniških igralcev in igralk se bo po daljšem premoru vrnilo na igrišča začetku leta v Avstraliji ali na Novi Zelandiji. Med njimi je tudi 21-letna Britanka Emma Raducanu, nekdanja zmagovalka Odprtega prvenstva ZDA, ki je potrdila, da bo prvi teden januarja nastopila na turnirju v Aucklandu, poroča BBC.