Nadal: “Federer je eden najboljši peščenih tenisačev”

Velike besede daleč najboljšega igralca na peščeni podlagi Rafaela Nadala, ki zadnja leta še vedno pridno nabira peščene naslove in še dodaja k svoji zapuščini. S takšnim tempom lahko zmaga vsaj še nekaj Roland Garrosov. Tisti, ki mu je ušel leta 2009, pa je pripadel Rogerju Federerju, po mnenju Španca enemu najboljših peščenih tenisačev.

Roger in Rafa v finalu Roland Garrosa (Foto: Tennisworldusa.com)

Roger Federer je vedno imel težave proti Rafaelu Nadalu, še posebej na peščeni podlagi, kjer je Španec dominiral in pobral vse, kar se je dalo zmagati. Švicar je imel težave in negativno statistiko z razlogom; Nadal je najboljši peščeni igralec vseh časov, boljši celo od izjemnega Bjorna Borga. Ravno zato v najboljših letih Federer ni zmagal veliko peščenih naslovov, še največkrat ga je prav v finalih ustavil Rafa.

“Ne moremo primerjati obdobij,” pravi Nadal. “Bjorn Borg je bil izjemen kot igralec. Kar je storil na pesku, je bilo izjemno. Roger Federer je prav tako izjemen šampion in fantastičen peščeni igralec. Igral je v finalih leta 2006 in 2007, 2008, pa dobil leta 2009 in še 2011. Leta 2015 sva igrala polfinale. Ne vidim drugega igralca, ki bi bil tokrat tako blizu, kar pomeni, da je Roger eden najboljših na pesku.”