Đoković bi kaznoval sodnike, ki storijo napako

Srb Novak Đoković se ne strinja, da so za svoje napake kaznovani samo igralci, ne pa sodniki, ki lahko vseprevečkrat spremenijo potek srečanja. Še vedno odmeva poteza Carlosa Ramosa, ki je pošteno spremenil potek tekme pri Sereni Williams. Ali pa Mohamed Lahyani, ki je na lastno pest skušal pomagati Nicku Kyrgiosu.

Novak Đoković je slavil v Laverjevem pokalu (Foto: Tennisworldusa.com)

“Poglejte, vsi smo samo ljudje. Vsi se zavedamo, da moremo biti vedno v najboljši izvedbi, čeprav moram tukaj zavzeti stran igralcev. Popolnoma se strinjam z njimi, saj ko mi naredimo napako, smo kaznovani, sodniki pa niso. Ko prekršimo pravilo, zlomilo lopar ali preklinjamo, dobimo opozorilo,” je povedal Đokovič. 

“Turnir nas kaznuje z visokim zneskom. To smo opazili vsi igralci, da ko sodniki naredijo napako, nihče ne odgovarja. Tudi oni bi morali biti kaznovani, saj lahko velika napaka nekoga stane tekme. Po drugi strani jih pa seveda razumem, saj nad njih prihaja dva igralca. Del takšne izmenjave sem bil tudi že sam. Ko čutiš, da se ti godi krivica, ampak včasih imajo sodniki prav. V večini primerov imam prav, ko se pritožujem glavnemu sodniku. Vsi bi morali biti odgovorni za svoje napake.”