Na Tenis Festu 2023 znova napočil čas za igralce v kategoriji U12

Te dni so igrišča v Kopru zavzeli igralci do 14. leta starosti, zdaj je znova napočil čas za mlajše upe. (Foto: Nik Moder / Sportida)

Po tem, ko so v nedeljo z nastopi na Tenis Festu 2023 zaključili igralce in igralke do 14. leta starosti, bodo v prihodnjih dneh igrišča v TK Luka Koper znova rezervirana za tekmovalce v kategoriji U12. Slednji so igrišča na Obali preizkusili že pred slabim tednom dni na turnirju z ’round-robin’ sistemom.

Te dni so igrišča v Kopru zavzeli igralci do 14. leta starosti, zdaj je znova napočil čas za mlajše upe. (Foto: Nik Moder / Sportida)

8. in 9. avgusta se je na igriščih TK Luka Koper v kategoriji U12 predstavilo že kar 34 tekmovalcev in 20 tekmovalk, ki so se dodobra ogreli pred prihajajočim turnirjem s klasičnim sistemom. Na ’round-robin’ turnirju so se najbolje odrezali Lukas Flego, David Čeč, Erik Kralj, Nejc Laznik, Vid Pušlar, Liam Tim Čeč, Leon Đaković, Žan Ramovš in Ervin Ramulič pri dečkih ter Zala Lovšin, Sofija Petrič, Sara Miklavžin, Ivona Dirnbek in Lina Sarhatlić pri deklicah.

Vsi našteti so uspeli turnir končati brez poraza, v ožji krog favoritov za vrhunski rezultat pa spadajo tudi na klasičnem turnirju, ki se v Kopru začenja v ponedeljek, 14. avgusta. Pri deklicah bo vloga 1. nosilke turnirja pripadla Steli Antolinc, sledijo ji Zala Lovšin, Eva Tita Lunder in Tia Markl, pri dečkih pa najvišje postavljeno četverico sestavljajo Aleks Sisan Groselj, David Čeč, Mark Lalić in Aljaž Može.

ŽREB (kliknite za prevezavo)

Rezultati na turnirju s sistemom ’round-robin’ (8. in 9.8):