Murrayja in Williamsovo v petek čaka prvi skupni dvoboj

Lahko po lovoriki posežeta tudi v paru? (Foto: Facebook)

Lahko po lovoriki posežeta tudi v paru? (Foto: Facebook)

Škotski teniški igralec Andy Murray nadaljuje vrnitev na teniška igrišča. Skupaj z ameriško zvezdnico Sereno Williams bo za turnir velike četverice v Wimbledonu združil moči med mešanimi dvojicami. Njuna prisotnost bo zagotovo še povečala zanimanje za najstarejši Grand Slam.

Lahko po lovoriki posežeta tudi v paru? (Foto: Facebook)
Lahko po lovoriki posežeta tudi v paru? (Foto: Facebook)

Škot je začetek leta zaradi bolečin v kolku že napovedal konec kariere, zdaj bo pet mesecev po precej tvegani operaciji, s katero so mu zdravniki v kolk vsadili kovinsko ploščico, tekmoval v konkurenci mešanih in moških dvojic v Wimbledonu.

V slednji bo igral skupaj s Francozom Pierre-Huguesom Herbertom, prvi dvoboj ju čaka že danes. Več pozornosti pa bo zmagovalec Wimbledona leta 2013 in 2016 med posamezniki požel v paru z legendarno Američanko Williamsovo, dobitnico 23 turnirjev za grand slam.

Čeprav se tako na Wimbledon ne vrača v konkurenci posameznikov, bo njegova prisotnost gotovo povečala zanimanje za turnir med domačimi navijači.

O navezi z mlajšo od sester Williams je Murray dejal, da je to najverjetneje priložnost, ki se pojavi enkrat v življenju in ki je ni mogel zamuditi. V prvem krogu se bo škotsko-ameriška naveza pomerila z Nemcem Andreasom Miesom in Čilenko Alexo Guarachi.

“Priložnost, da igram s Sereno, eno najboljših teniških igralk vseh časov in eno najuspešnejših ženskih športnic, je nekaj posebnega, mogoče je ne bom dobil več. Mogoče pozneje sploh ne bom več igral mešanih dvojic,” je pred začetkom dejal 32-letni Murray.

Ni pa to Škotov prvi nastop med mešanimi dvojicami v Wimbledonu. Leta 2006 sta z Belgijko Kirsten Flipkens obstala v drugem krogu.

Američanka zaradi poškodbe kolena letos ni veliko igrala, je pa v prvem krogu posameznic v torek premagala Italijanko Giulio Gatto-Monticone, kar je dokončno potrdilo njen nastop med mešanimi dvojicami. Sedemkratno zmagovalko Wimbledona, 37-letno Williamsovo v današnjem drugem krogu čaka mlada Slovenka Kaja Juvan.

Vir: Tenis Slovenija, STA