Muchova izločila drugo nosilko za prvi finale na turnirjih za Grand Slam

Karolina Muchova (Foto: WTA Twitter)

Karolina Muchova je včeraj postala finalistka letošnjega Odprtega prvenstva Francije v tenisu. Češka teniška igralka, ki ni sodila med nosilke letošnjega Roland Garrosa, se je uvrstila v svoj prvi finale na turnirjih za veliki slam. Na poti do uspeha kariere je danes v polfinalu izločila drugo nosilko iz Belorusije Aryno Sabalenko s 7:6 (5), 6:7 (5), 7:5.

Karolina Muchova (Foto: WTA Twitter)

Šestindvajsetletna Muchova, ki je trenutno 43. igralka sveta, je v četrtfinalu izločila finalistko Roland Garrosa leta 2021 Anastazijo Pavljučenkovo in se prvič uvrstila v polfinale Roland Garrosa, v katerem se ni ustrašila 41 mest višje uvrščene igralke, zmagovalke letošnjega turnirja za Grand Slam v Avstraliji.

Muchova se je izkazala za zelo žilavo tekmico, ki je znala odgovarjati na močne udarce Sabalenke z raznovrstno igro. Sabalenka, ki je bila celotni turnir zelo dominantna, se je ob prepričljivi igri Muchove izkazala za precej ranljivo, privoščila si je tudi še enkrat več neizsiljenih napak kot Čehinja (53:27) ter kar šest dvojnih napak.

Prvi in drugi niz sta se se končala po podaljšani igri. Uvodnega je presenetljivo dobila Čehinja, v drugem pa se je pred zgodnjim izpadom le rešila favorizirana Sabalenka. Obe tekmovalki sta se izkazali za telesno dobro pripravljeni.

Ko je že kazalo, da bo v tretjem nizu po treh urah slavila Belorusinja, pa se je Muchova vrnila po zaostanku 2:5 ter dobila pet zaporednih iger za prvi finale na turnirjih za Grand Slam.

OP Francije (47,6 milijona evrov):
– ženske, polfinale:
Karolina Muchova (Češ) – Aryna Sabalenka (Blr/2) 7:6 (5), 6:7 (5), 7:5.

Vir: Tenis Slovenija, STA