Monte-Carlo: Vrnitev Novaka Đokovića?

Novak Đoković je s prvo tekmo na Masters turnirju v Monte-Carlu svojim tekmecem poslal opozorilo. Srb je nazaj, in to s trenerjem Marianom Vajdo, s katerim je sodeloval v svojih najbolj uspešnih letih. “Nole” je povozil Dušana Lajovića s 6:0 in 6:1. 

Dvakratni šampion ni pustil, da bi mu zmago otežila nacionalni sentiment ali prijateljstvo, do Lajovića je bil neusmiljen, prepustil mu je samo eno igro. Četrta zmaga sezone je prišla v samo 56 minutah. 9. nosilec, ki tudi stanuje v Monte-Carlu, je za uvodni niz potreboval zgolj 22 minut! Deloval je suvereno s svojim forehandom, s katerim je navduševal približno deset tisoč obiskovalcev.

30-letnika sedaj čaka Hrvat Borna Čorić, ki mu bo ponudil že malce težji test. Tam bo moral Novak pokazati vso svojo odločnost in borbenost. Še vedno  na igrišču pogrešamo nekaj več samozavesti.

Đoković bi se lahko kasneje srečal z desetkratnim prvakom Rafaelom Nadalom. Na tem turnirju ima razmerje zmag in porazov 31-9. Trofejo je dvignil dvakrat, in sicer v letih 20013 (proti Nadalu) in 2015 (proti Berdychu).