Monfils: “Z Wawrinko skupaj trenirava že 14 let!”

Gael Monfils, ki je pred časom osvojil Rotterdam, ta teden pa odpovedal nastop v Miamiju, je zadovoljen z začetkom sezone. Kako ne bi bil, ko pa je osvojil turnir serije 500, v finalu pa premagal Stana Wawrinko, s katerim sta zelo dobra prijatelja.

Gael Monfils (Foto: Tennisworldusa.com)

“Skupaj trenirava že pozimi, ampakv resnici skupaj trenirava že 14 let. V takšnih tekmah je težak nasprotnik,” je takrat povedal Monfils. “V tretjem nizu sem bolj boljši, ker sem zamenjal ritem. Začel je igrati težje žoge in v drugem nizu ga nisem mogel dohajati. Moral sem prekiniti trenutek, moral sem biti agresiven in prihajati na mrežo. Fizično me je porinil nazaj za osnovno črto, zaradi česar nisem čisto zadeval. Bil sem jezen, ampak sem že razmišljal o tretjem nizu. Izkoristil sem priložnost in pridobil na energiji.” 

Spomnimo se finala v Rotterdamu

Nekdaj že 6. igralec sveta Gael Monfils se je na Nizozemskem prebil do druge lovorike na turnirjih serije ATP 500, prve po letu 2016, ko je bil najboljši v Washingtonu. Francoz še v nobeni izmed sezon ni osvojil več kot ene lovorike, v kolikor bo v letošnji nadaljeval s predstavami, ki jih je kazal v Rotterdamu, pa se dene tudi to letos spremeniti.

Monfils je odličen tenis kazal že tekom celotnega tedna, da je zrel za naslov pa je pokazal v polfinalu, ko je po preobratu ugnal Daniila Medvedeva in se tako Rusu oddolžil za poraz v Sofiji. V finalu mu je nasproti stal Stan Wawrinka, ki je v Rotterdamu prav tako znova opozoril nase, a tokrat ni našel recepta za izjemno razigranega Francoza.

Zmagovalca je sicer odločil tretji niz, v katerem Švicar kljub izjemno močnim udarcem ni uspel “prebiti” obrambe Monfilsa, ki je z izjemnim gibanjem in raznovrstno igro povsem zasluženo prišel do zmage in posledično tudi do naslova.

V zadnjem času se je Gael Monfils v javnosti večkrat pojavljal tudi zaradi sveže ljubezenske zveze z ukrajinsko tenisačico Elino Svitolino. Slednja je že v Dubaju, kjer jo v naslednjem tednu čaka nov težak preizkus, a zagotovo si je urnik priredila tako, da je lahko spremljala obračun svojega partnerja. Po zmagi mu je čestitala tako na Instagramu kot tudi Twitterju.