Monfils in Svitolina naznanila novo dobrodelno organizacijo

Romantična vez med Elino Svitolino in Gaelom Monfilsom postaja samo še močnejša. Par že tako blesti na teniških igriščih, kjer sta vidno pozitivna in dobre volje, oboževalce razveseljujeta z navihanimi objavami na instagramu, sedaj pa bosta odprla še dobrodelno organizacijo. Kjer je ljubezen, tam je sreča.

Gael in Elina (Foto: Tennisworldusa.com)

In to srečo želita delita z drugimi. Odločila sta se, da bosta donirala 100 dolarjev za vsak as, ki ga zabeležita na dveh turnirjih, da bi pomagala otroški bolnišnici v Odessi, Ukrajini, domačem mestu Svitoline. Ta bo igrala v Dohi in v Dubaju, medtem ko je Monfils nastopal v Montpellierju in sedaj odhaja v Rotterdam. Francoz je užival v Sofiji. “Pričakoval sem dober dogodek, ker imam dobre spomine. Poznam duh turnirja. Centralno igrišče je super, ni jih veliko tako lepih, zato sem zadovoljen. Mislim, da igram vse bolje, iščem ritem na servisu in ne delam dvojnih napak. Ponavadi v dvorani delam veliko dvojnih napak, ampak trenutno sem samozavesten na servisu.”

Januarja 2017 je Monfils dosegel svojo najboljšo uvrstitev na ATP lestvici, in sicer je zasedal 6. mesto sveta. “Zame je najbolj pomembno, da ko stopim na igrišče, da se zabavam. Čutim, da smo blagoslovljeni. Včasih ljudje ne razumejo, kakšno srečo imamo, da igramo ta šport. In ta šport je moja služba, ampak vseeno je to šport. Ko sem bil majhen, so mi starši govorili, da naj se samo zabavam. To sem obdržal skozi celotno življenje.”