Med padlimi kvalifikanti tudi zmagovalca Wimbledona

Nicolas Mahut kljub porazu v kvalifikacijah ostaja v Wimbledonu. (Foto: zimbio.com)

Nicolas Mahut kljub porazu v kvalifikacijah ostaja v Wimbledonu. (Foto: zimbio.com)

V Wimbledonu se je še enkrat več pokazalo, da se je včasih težje prebiti skozi kvalifikacije kot pa kasneje recimo v 2. ali celo 3. krog glavnega dela turnirja. Predvsem v moški konkurenci je tako letos mnogo zvenečih imen odpadlo že v kvalifikacijah, med drugim sta že izpadla tudi nekdanja zmagovalca Wimbledona. 

Nicolas Mahut kljub porazu v kvalifikacijah ostaja v Wimbledonu. (Foto: zimbio.com)
Nicolas Mahut kljub porazu v kvalifikacijah ostaja v Wimbledonu. (Foto: zimbio.com)

Že pred dnevi smo poročali, da je v 1. krogu kvalifikacij klonil 1. nosilec Jaime Munar, pri rezervaciji letalskih kart za odhod iz Londona pa se mu je pridružilo še kar nekaj zvenečih imen, od katerih se je morda pričakovala celo kakšna odmevnejša zmaga v glavnem delu turnirja. Tako je že pred uradno otvoritvijo turnirja v slovo že pomahal Thanasi Kokkinakis, eden izmed treh tenisačev, ki so v letošnji sezoni zabeležili zmago proti Rogerju Federerju. 22-letni Avstralec se je že v 1. krogu kvalifikacij mučil proti Marcelu Arevalu iz Salvadorja, ustavilo pa se mu je v 3. krogu, ko ga je s 3:1 v nizih ugnal rojak Alex Bolt.

Že 1. krog je bil usoden za vselej nevarnega Dustina Browna, v 2. krogu so se od igralcev, ki so večkrat že izkazali tudi na veliki sceni, poslovili Nicolas Mahut (zmagovalec v konkurenci dvojic leta 2016), Marcel Granollers in Dani Evans, medtem ko je bil 3. krog usoden za Simoneja Bollelija in Jurgena Melzerja. Avstrijec ima na Wimbledon sicer lepe spomine, saj je leta 2011 skupaj z Nemcem Philippom Petzschnerjem osvojil turnir v konkurenci dvojic, tokrat pa je proti Yannicku Madnu v 3. nizu zapravil zaključno žogico za zmago, nato pa klonil z 2:3 v nizih.

Sreča obiskala Tomića, naprej tudi Gulbis

Prav tako kot Kokkinakisu je poizkus preboja v glavni del tekmovanja spodletel še enemu Avstralcu in sicer Bernardu Tomicu. Nekdaj že 17. igralec sveta, ki je leta 2011 v Wimbledonu nastopil v četrtfinalu. Takrat je Tomic moral priznati premoč Novaku Đokoviću, tokrat pa je z 0:3 v 3. krogu kvalifikacij klonil proti Belgijcu Rubenu Bemelmansu. A Avstralcu se je tokrat nasmehnila sreča, saj se je do mesta v glavnem delu turnirja prikopal kot srečni poraženec in se bo v 1. krogu pomeril proti še enemu srečnemu poražencu in sicer Poljaku Hubertu Hurkaczu. V kvalifikacijah se je dobro odrezal in posledično napredoval Latvijec Ernests Gulbis, ki si ga rekdokdo želi za nasprotnika, saj velja za izjemno nepredvidljivega tekmeca.

Zidanškova “na čakanju”

Pri dekletih je bilo večjih presenečenj tokrat manj kot pri moških. Dalila Jakupović in Ying-Ying Duan sta bili denimo edini od prvih 8 nosilk, ki se jima ni uspelo prebiti v 3. krog kvalifikacij. Tam sta si med drugim mesto v glavnem delu turnirja zagotovili Eugenie Bouchard in Vera Zvonareva, za las pa je brez preboja v glavni del turnirja ostala Tamara Zidanšek. Slednja kljub vsemu še vedno upa, da se ji bo nasmehnila sreča in bo dočakala odpoved kakšne izmed tekmovalk, kar bi pomenilo, da bi prosto mesto zasedla prav Konjičanka.

Zmagovalci kvalifikacij: Harrison C., Bemelmans, Novak, Barrere, Travaglia, Gombos, Robert, Kubler, Maden, Smith, Garin, Gulbis, Bolt, Bonzi, Klahn, Fabbiano.
Srečni poraženci: Mmoh, Polansky, Tomic, Hurkacz, Sonego

Zmagovalke kvalifikacij: Dulgheru, Bouchard, Sorribes Tormo, Lottner, Liu, Zvonareva, Tomova, Barthel, Rodina, Ruse, Diatchenko, Stefkova.