Majorka: Vse v pričakovanju Murrayja, Kavčič že v 2. krogu

Granollers ni bil kos Kavčiču. (Foto: Twitter)

Granollers ni bil kos Kavčiču. (Foto: Twitter)

Najboljši tenisači na svetu se bodo v naslednjih 14 dneh borili za odmeven rezultat na Odprtem prvenstvu ZDA, kar nekaj zvenečih imen pa je v tem tednu tudi na Majorki. Tam se ob Andyju Murrayju nahaja tudi Blaž Kavčič. 

Granollers ni bil kos Kavčiču. (Foto: Twitter)
Granollers ni bil kos Kavčiču. (Foto: Twitter)

32-letni Ljubljančan se je na Majorki, kjer se tenisači na turnirju serije Challenger merijo na trdi podlagi, že prebil v 2. krog. V svojem prvem obračunu je za zmago proti Špancu Geraldu Granollersu-Pujolu (689. igralec sveta) potreboval uro in 37 minut. Bilo je 6:1 in 7:6(1).

Že je znan tudi nasprotnik Blaža Kavčiča v 2. krogu. To bo Francoz Quentin Halys (161. igralec sveta), s katerim se do sedaj v karieri še ni pomeril. Halys je bil v 1. krogu prost.

Prvič po 14 letih tudi Murray

Na turnirju v Majorki je v teh dneh sicer vse podrejeno enemu tenisaču. Turnirja se bo namreč udeležil Andy Murray, nekdaj 1. igralec sveta, ki se bo kateregakoli turnirja serije Challenger udeležil prvič po 14 letih. V 1. krogu ga čaka obračun proti Francozu Imranu Sibilleu, sicer nerangiranemu tenisaču.

Rola v Italiji

Na turnirjih serije Challenger v tem tednu od Slovencev ne bo nastopil le Blaž Kavčič. Znova bo namreč aktiven tudi Ptujčan Blaž Rola, ki bo zaigral na pesku v italijanskem Comu. Kot 4. nosilec turnirja bo v 1. krogu prost, v 2. krogu pa ga čaka obračun proti boljšemu iz obračuna med Zeppierijem in Sultanovim.

Challenger Majorka (Španija, €46.600, trda podlaga, zunaj), posamezno, 1. krog:
Granollers G. (Špa) – Kavčič B. (Slo) 1:6, 6:7(1) 
Sibille I. (Fra) – Murray A. (Vb)

2. krog:
Kavčič B. (Slo) – Halys Q. (Fra/10)