Lajović v Umagu tudi v tretje ustavil Bedeneta

Dušan Lajović ostaja strup za Bedeneta. (Foto: sportskacentrala.com)

Dušan Lajović ostaja strup za Bedeneta. (Foto: sportskacentrala.com)

Slovenskemu tenisaču Aljažu Bedenetu se tudi v devetem nastopu na turnirju serije ATP 250 v Umagu ni uspelo prebiti v polfinale. Ljubljančana je še tretjič v karieri ustavil Srb Dušan Lajović. 

Dušan Lajović ostaja strup za Bedeneta. (Foto: sportskacentrala.com)
Dušan Lajović ostaja strup za Bedeneta. (Foto: sportskacentrala.com)

Prvič na medsebojnih tekmah se je zgodilo, da je Aljaž Bedene proti Dušanu Lajoviću dobil prvi niz, a tudi to ni zadoščalo za končno zmago. Najvišje uvrščeni slovenski tenisač je v prvem nizu v polje zadel le 42 odstotkov prvih servisov, a dosegel tudi tri ase. Sprva je bolje kazalo Srbu, ki je povedel s 5:3, nato pa so sledile najboljše igre Bedeneta, ki je s 4 zaporednimi osvojenimi igrami prišel do zmage v prvem nizu s 7:5.

Napeto dogajanje v zaključku drugega niza

Bedene se je odlično odzval tudi na pritisk Srba v začetku drugega niza, ko je na svoj začetni udarec rešil zaostanek z 0:40 in rezultat uspel izenačiti na 1:1. Kljub temu je bil Srb tisti, ki mu je kot prvemu uspelo priti do ‘breaka’ v drugem nizu. Povedel je s 4:2, a nepopustljivi Bedene je prišel do ‘re-breaka’, pri zaostanku s 3:4 pa je na svoj začetni udarec povedel s 30:0, a Srbu je kljub temu uspelo priti do novega ‘breaka’.

Po treh ubranjenih žogicah za ‘break’ v 9. igri drugega niza je Lajović prišel do osvojenega niza z rezultatom 6:3, tudi v začetku tretjega niza pa mu je hitro uspelo priti do novega ‘breaka’. Bedene je v 8. igri tretjega niza prišel do zlate ‘break’ priložnosti, s katero bi lahko rezultat poravnal na 4:4, a je ni izkoristil. Lajović je Bedeneta s servisom poslal daleč nazaj, return Slovenca pa je bil nato prekratek in Srb je z ‘inside-in’ forehandom ‘break’ žogico ubranil.

Bedene bo s ponedeljkom na ATP lestvici verjetno pridobil mesto ali dve, ter pristal med najboljšimi 85 tenisači na svetu.

ATP 250 Umag (Hrvaška, pesek, zunaj), posamezno (M)
1. krog
: Cecchinato M. (Ita/5) – Bedene A. (Slo) 3:6, 2:6 
2. krogBedene A. (Slo) – Sinner J. (Ita) 7:6(3), 6:3
Četrtfinale: Bedene A. (Slo) – Lajović D. (Srb/4) 7:5, 3:6, 3:6 

Polfinale
Balazs A. (Mad/Q) – Djere L. (Srb/3)
Lajović D. (Srb/4) – Caruso S. (Ita/Q)

Že izpadel, 1. krog kvalifikacij
Caruso S. (Ita/1) – Razboršek N. (Slo/Alt) 6:3, 6:2