CH: Blaž Rola polfinalist turnirja na Nizozemskem

Blaž Rola spet na zmagovalnih tirnicah. (Foto: Facebook)

Blaž Rola spet na zmagovalnih tirnicah. (Foto: Facebook)

Slovenski tenisač Blaž Rola se na Nizozemskem ne zaustavlja. Na 46.000 evrov vrednem turnirju serije Challenger v Amersfoortu je Ptujčan premagal še tretjega tekmeca in si tako zagotovil mesto v sobotnem polfinalu. 

Blaž Rola odličen na Nizozemskem. (Foto: Facebook)
Blaž Rola odličen na Nizozemskem. (Foto: Facebook)

Po tem, ko je Blaž Rola v 2. in 3. krogu potreboval po tri nize, da si je zagotovil preboj v naslednji krog, je bil Ptujčan v četrtfinalnem obračunu bolj zanesljiv. 249. igralca sveta Zdenka Kolarja je ugnal s 7:5 in 6:4, za zmago pa je potreboval uro in 58 minut.

Do naslova ga ločita še dve zmagi

Rola je proti Kolarju odlično zaigral predvsem v zaključku obeh nizov. V prvem nizu je dvakrat imel ‘break’ prednosti, pri zaostanku s 4:5 pa Čehu še tretjič na obračunu odvzel servisno igro, da je uspel izenačiti na 5:5. Sledili sta dve gladki igri, v katerih je Rola skupaj izgubil eno samo točko in niza je bilo konec.

V drugem nizu je Kolar znova imel svoje priložnosti, saj se je kot prvi prebil do ‘breaka’ prednosti in povedel s 3:2. V nadaljevanju dvoboja je Čeh osvojil le še eno igro, Rola pa je z izkoriščeno 2. žogico za zmago prišel do mesta v polfinalu.

V boju za finale bo Ptujčanu nasproti stal boljši iz obračuna med Danielom Masurjem (231. igralec sveta) in Kimmerjem Coppejansom (144. igralec sveta). V kolikor Roli uspe priti v veliki finale, se bo močno približal povratku med najboljših 150 tenisačev na svetu.

Challenger Amersfoort (Nizozemska, €46.600, pesek, zunaj), posamezno
1. krog: Rola B. (Slo/3) je bil prost
2. krog: Pavlašek A. (Češ) – Rola B. (Slo/3) 6:4, 3:6, 1:6
Osmina finala: Ignatik U. (Blr/13) – Rola B. (Slo/3) 4:6, 6:4, 0:6
Četrtfinale: Kolar Z. (Češ/9) – Rola B. (Slo/3) 5:7, 4:6
Polfinale: Rola B. (Slo/3) – Masur D./Coppejans K. [20.7.]

Dvojice
1. krog: Ignatik U./Rola B. – Blancaneaux G./Martos Gornes S. 6:4, 6:4
Četrtfinale: De Jong J./Nijboer R. – Ignatik U./Rola B. [19.7., 14.30]