Kyrgios stopil na stran Srba; ostre besede Beckerja

Že zjutraj je avstralska vlada napovedala preverjanje zdravstvenih izjem teniških igralcev za vstop v državo, pri tem pa izpostavila, da izjeme v veljavi za igranje na turnirjih v zvezni državi Viktorija ne veljajo tudi za vstop v državo. V zvezi z dogajanjem okoli Đokovića pa se je oglasil tudi zloglasni avstralski teniški igralec Nick Kyrgios, ki se je v preteklosti večkrat besedno sporekel s Srbom. Tokrat se je postavil na stran Srba vsaj v smislu obravnave, ki jo je prejel od avstralskih oblasti.

271600861 5025139957572997 4959610152201780741 n - Kyrgios stopil na stran Srba; ostre besede Beckerja
Nick Kyrgios je stopil na stran Đokovića

“Sam verjamem v ukrepe, cepil sem se zaradi drugih in zaradi zdravja moje mame … A kakor zdaj obravnavamo Novaka, je res slabo,” je na družbenih omrežjih zapisal Kyrgios. “Na koncu gre za enega naših velikih šampionov, ki je tudi človek. Moramo biti boljši,” je namenil puščico oblastem svoje države.

Kyrgios je v preteklosti kritiziral Đokovića zaradi organizacije jadranske teniške turneje, ki je bila v času prvega vala pandemije leta 2020 predčasno odpovedana zaradi nespoštovanja zdravstvenih ukrepov, ki je privedlo do več okužb med igralci in podpornim osebjem.

Boris Becker je bil bolj neposreden

Najprej ga je podprl: “Nobenega pravila ni prekršil, dovolili so jim igrati, ampak seveda nekateri Avstralci niso videli svojih družin že leto in pol. Razumem odziv javnosti. Hočem pa braniti Đokoviča, ker ne bi letel, če mu ne bi dovolili.”

Nato pa je izrazil nevarnost za Srba.

“Dela veliko napako, s tem ko se noče cepiti. Ta bi lahko stala preostanka kariere in možnosti, da se zapečati kot najboljši vseh časov. Jaz bi mu svetoval, naj se cepi. Seveda pa ne bo poslušal nasveta. Jaz sem čez petdeset, zato gledam na zdravje malo drugače.”