Avstralci izgnali še Čehinjo; združenje PTPA stopilo na stran Đokovića

Združenje teniških igralcev PTPA je danes izrazilo podporo Srbu Novaku Đokoviću, ki je v sporu z avstralskimi oblastmi glede zdravstvene izjeme za cepljenje proti covidu-19, potrebne za vstop v državo. Združenje je pozvalo k omogočanju igranja vsem igralcem. Medtem naj bi Avstralija začela še s postopkom izgona češke igralke Renate Voračove.

1f012f6582bc2c1eb47cc13501a9701a - Avstralci izgnali še Čehinjo; združenje PTPA stopilo na stran Đokovića
Novak od danes ni edini teniški igralec v hotelu za priseljence. (Foto: Profi Media)

PTPA je v izjavi, objavljeni danes na družbenih omrežjih, izrazilo podporo omogočanju tekmovanja vsem teniškim igralcem, tako cepljenim kot necepljenim z ustreznimi zdravniškimi potrdili. Ob tem je potrdilo, da je v stiku z Đokovićem, sicer enim od ustanoviteljev združenja. Ta je združenju potrdil, da se počuti dobro. O vprašanjih glede njegovega pridržanja v centru za tujce bo Đoković ob svojem času sam podal izjavo, je zapisalo združenje, ki je še navedlo, da je v stikih še z njegovo družino in odvetnikom ter z avstralsko teniško zvezo in oblastmi.

Izgnali še Čehinjo

Medtem naj bi avstralska mejna policija začela še postopek za izgon češke teniške igralke Renate Voračove, poroča melbournski časnik The Age. Voračova naj bi vstopila v državo z enako zdravstveno izjemo kot Đoković, torej s potrdilom o prebolelosti covida-19 v zadnjih šestih mesecih, ki pa po zveznih pravilih ni sprejemljiva za vstop v državo. Kot poroča The Age, je za razliko od Đokovića 38-letni Čehinji kljub temu uspelo priti v državo in celo sodelovati na pripravljalnem turnirju v Melbournu. Zdaj jo je policija pridržala in odpeljala v isti hotel za tujce, v katerem je nastanjen Đoković. Ni jasno, ali bo tudi ona izpodbijala odločitev avstralskih mejnih oblasti na sodišču.