Kyrgios odpovedal domači Grand Slam

Nick Kyrgios (Foto: https://www.hindustantimes.com)

Avstralski teniški as Nick Kyrgios je zaradi poškodbe kolena odpovedal nastope na Odprtem prvenstvu Avstralije, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Sedemindvajsetletnik bo moral tudi na operacijo, je potrdil na novinarski konferenci ob začetku prvega Grand Slama sezone.

Nick Kyrgios (Foto: https://www.hindustantimes.com)

Kyrgios je bil v širšem krogu favoritov za naslov med posamezniki na domačem Grand Slamu, vsega pet ur po začetku tekmovanja pa je presenetil z odpovedjo. Tako tudi ne bo branil naslova med dvojicami, ki ga je lani v Melbournu osvojil z rojakom in prijateljem Thanasijem Kokkinakisom.

Pred tem je v petek Kyrgios odigral dobrodelni obračun proti Srbu Novaku Đokoviću, kasneje pa tožil nad manjšimi bolečinami, je priznal novinarjem.

“Povsem sem skrušen, jasno. Tukaj sem odigral nekaj odličnih turnirjev, lani slavil med dvojicami, pred tem nastopom pa sem igral najboljši tenis svojega življenja,” je dejal razočarani 27-letnik, sicer finalist lanskega Wimbledona. Tam je izgubil prav proti Đokoviću.

“To je eden največjih turnirjev v sezoni, zato je vse skupaj še toliko težje. Gre za mešanico občutkov … To je življenje, poškodbe so del tega,” je še dodal Kyrgios, kot ga citira AFP.

Avstralec ima po besedah fizioterapevta Willa Maherja cisto, ki je posledica natrganine meniskusa. Težave pa ne bodo ogrozile njegove kariere, je še dodal Maher.

Kyrgios je imel že pred dobrodelnim obračunom z Đokovićem manjše težave s kolenom, saj je odpovedal nastop na pokalu United. Kljub temu nikoli ni omenjal možnosti, da bi odpovedal udeležbo na domačem Grand Slamu.

Ponovil je celo, da bi končal kariero, če bi mu uspelo čez dva tedna slaviti v finalu Melbourna.

Namesto njega bo v žrebu Američan Denis Kudla, eden od srečnih poražencev iz kvalifikacij, v prvem krogu pa se bo pomeril z Rusom Romanom Safjulinom.

Vir: Tenis Slovenija, STA