Kaja Juvan v Melbournu na igrišče že v ponedeljek

Do kam lahko Kaja Juvan poseže v New Yorku? (Foto: Sportida)

V Melbournu bo v ponedeljek odigrana že polovica tekem uvodnega kola Odprtega prvenstva Avstralije 2023. Med drugim se bo že preizkusila tudi Kaja Juvan, ki bo proti Francozinji Seleni Janicijevic zaigrala kot zadnja na igrišču številka 6. 

Kaja Juvan OP Avstralije 2023 začenja proti Francozinji. (Foto: Sportida)

Kaja Juvan se je na OP Avstralije prvič predstavila leta 2019, ko je kot 18-letna igralka obstala v 2. kolu kvalifikacij. V naslednjih treh letih je vselej nastopila v glavnem delu turnirja, najboljši rezultat pa ji je uspel leta 2021, ko se je z zmagama nad Jo Konta in Mayar Sherif prebila v 3. kolo. Tam je previsoko oviro predstavljala kasnejša finalistka Jennifer Brady.

Tokrat ima Ljubljančanka znova lepo priložnost, da si priigra mesto v 2. kolu. Že v uvodnem tekmovalnem dnevu se bo namreč pomerila proti francoski kvalifikantki Seleni Janicijevic, ki na WTA lestvici zaseda 185. mesto. 20-letna igralka s srbskimi koreninami je sicer odlično opravila s kvalifikacijami, kjer je skupaj na treh tekmah izgubila en sam niz. Na turnirjih za Grand Slam se je prvič predstavila leta 2019 na Rolandu Garrosu in obstala v 1. kolu, nastop v Melbournu pa bo zadnjo šele drug na turnirjih največje četverice.

Ponedeljkovo dogajanje se bo po srednjeevropskem času začelo ponoči ob 1.00. Takrat bosta na igrišču številka 6 kot prvi nastopili Cristina Busca in Eva Lys, pred obračunom med Juvanovo in Janicijevicevo pa bosta odigrani še dve preostali tekmi. Pred 7. uro zjutraj torej začetka obračuna med Slovenko in Francozinjo ne gre pričakovati.

OP Avstralije
(Melbourne, trda podlaga, zunaj)

Posamezno, 1. kolo
Juvan K. (Slo) – Janicijevic S. (Fra/Q) [16.1., predvidoma ob 6.30]
Zidanšek T. (Slo) – Jabeur O. (Tun/2) [17.1.]