Kyrgios iskreno: “Zanalašč sem ga zadel!”

Nick Kyrgios je poskušal na vse načine zmotiti nasprotnikovo koncentracijo in ga vreči iz tira. Med drugim se je pritoževal, da Španec porabi preveč časa med točkama in namerno še pohitril svojo servisno rutino.

Rafael Nadal je tekmo dobil v štirih nizih (Foto: ATP)

Izkoristil je vsako priložnost za prepir s sodnikom, poslužil pa se je tudi servisa izpod roke (“underarm serve”) in bil pri tem celo dvakrat uspešen.  Servis izpod roke je sicer legitimna taktika, a med teniškimi navijači velja za nespoštljivega.

Posebej vroče je bilo v tretjem nizu, ko je Nadala z močnim udarcem poskušal namerno zadeti v telo, žogica pa se je odbila od roba Špančevega loparja. Po tekmi je nato namero celo prostodušno priznal: “Zakaj bi se opravičil, dobil sem točko. Koliko Grand Slamov je osvojil, koliko denarja ima na bančnem računu? Mislim, da lahko brez težav preživi udarec v prsa, sploh se mu ne nameravam opravičiti.”

“Ko jaz serviram, njega (Rafaela Nadala, op. p.) ni. Zakaj moram čakati? Ali se ne bi moralo igrati v ritmu tistega, ki servira?” je sodnika nervozno vprašal Kyrgios in nadaljeval: “To je navadno sranje. Preveč časa izgubljamo med samim serviranjem. On dela, kar mu je volja, med vsakim servisom si vzame najmanj 40 sekund premora,” je dodal Avstralec.

https://www.youtube.com/watch?v=IHBp6iBOaYk