Gauff: “Vesela sem, da je konec”

Cori Gauff (Foto: WTA)

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je turnir za Grand Slam v Wimbledonu končala v tretjem krogu. Za Mariborčanko je bila usodna 15-letna Američanka Cori Gauff, presenečenje letošnjega turnirja, ki je slavila s 3:6, 7:6 (7) in 7:5.

Cori Gauff (Foto: WTA)

Njena današnja tekmica Gauffova je veliko presenečenje letošnjega turnirja. Dobila je povabilo prirediteljev za kvalifikacije, v njih pa trikrat zmagala za preboj v glavni del turnirja, kar ji je uspelo kot najmlajši v zgodovini. V prvem krogu je nato izločila petkratno prvakinjo Wimbledona in rojakinjo Venus Williams, v drugem krogu pa Slovakinjo Magdaleno Rybarikovo.

“Vesela sem, da je konec. Polona je igrala neverjetno. Prvič sem nastopila na osrednjem igrišču. Ves dvoboj sem se zavedala, da se lahko vrnem v igro, ne glede na izid. Iskala sem priložnosti za svoje udarce. Ljudje na tribunah so bil neverjetni. Tudi ko sem bila v slabem položaju, so navijali zame. Hvala vsem, ki so verjeli vame. Zaenkrat ne bom razmišljala o naslednjem dvoboju,” so bile prve besede Gauffove.

Vir: Tenis Slovenija, STA 2019