Kuznetsova rešila 4 zaključne žoge in osvojila Citi Open

Kuznetsova hitro do povratka med najboljših 100 na svetu. (Foto: EPA)

Kuznetsova hitro do povratka med najboljših 100 na svetu. (Foto: EPA)

Svetlana Kuznetsova tudi pri 33 letih dokazuje, da še zdaleč ni “za v staro šaro“. Na turnirju v glavnem mestu Združenih držav Amerike je v velikem finalu proti Donni Vekić rešila štiri zaključne žogice in prišla do svojega 18. naslova na turnirjih serije WTA. 

Kuznetsova hitro do povratka med najboljših 100 na svetu. (Foto: EPA)
Kuznetsova hitro do povratka med najboljših 100 na svetu. (Foto: EPA)

Lansko leto se je naslova na turnirju serije WTA v Washingtonu veselila Ekatarina Makarova, tudi to leto pa se je do zmagovalne lovorike prikopala Rusinja. Do prve turnirske zmage po zmagoslavju v Sydneyju leta 2016 je prišla Svetlana Kuznetsova, ki se je s 5 zmagami v Washingtonu vrnila med najboljših 100 tenisačic na svetu. 33-letna Rusinja, ki je nekdaj že veljala za 2. tenisačico sveta, je po izpadu v 1. krogu Wimbledona izpadla iz elitne 100-terice, a hitro našla povratek med najboljše.

V velikem finalu se je Kuznetsova pomerila proti Hrvatici Donni Vekić, ki je bila večji del obračuna v boljšem položaju. Po dobljenem prvem nizu je Vekićevi odlično kazalo tudi v drugem nizu, ko je bila kar 4-krat le še točko oddaljena od tretjega osvojenega WTA turnirja.

V drugem nizu sva obe uspeli držati svoj začetni udarec, ko sem se znašla v situaciji, ko je bilo potrebno rešiti zaključne žogice, sem se nekako uspela zadržati v igri,” je po obračunu dejala zmagovalka ter dodala: “Vedela sem, da sem blizu, da lahko rezultat obrnem k sebi v prid, a seveda je šlo za zares tesen drugi niz. V tretjem sem nekako začutila, da je bila nasprotnica utrujena, sama pa sem se počutila bolje, predvsem pa sem uspela najti svojo igro.”

Zanimiv je tudi podatek, da Kuznetsova v Washingtonu sploh še ni zabeležila poraza. Pred letošnjo sezono je na Citi Opnu nastopila le leta 2014, ko je v finalu ugnala Japonko Kurumi Naro.

WTA Washington (Zda, $250.000, trda podlaga), finale
Kuznetsova S. (Rus) – Vekić D. (Hrv) 4:6, 7:6(7), 6:2