Konec poti za Victorio Azarenko; Belorusinja ima dovolj

Victoria Azarenka, bivša najboljša na svetu, se je odločila, da bo odpovedala nastop na WTA turnirju v Luksemburgu zaradi osebnih razlogov in bo s tem končala letošnjo sezono. 55. igralka sveta je leta 2017 odigrala samo dva dogodka, po tem ko je rodila otroka in prešla bitko o skrbništvu. 

Victoria Azarenka (Foto: Tennisworldusa.com)

Vprašanje je, če se bo še kdaj vrnila med najboljše na svetu. Letos je dobila wild card za OP Avstralije, a tam ni mogla nastopiti. Vrnila se je v Indian Wellsu, kjer je odigrala prvo tekmo po Wimbledonu 2017. Izgubila je v drugem krogu proti Sloane Stephens, ampak smo zato “staro Viko” videli v Miamiju, kjer je dosegla polfinale. Ponovno jo je v treh nizih premagala Sloane Stephens. 

Nato pa je prišla peščena sezona, ki ni prinesla dobrih rezultatov. V Madridu je dobila samo en obračun. Podobno v Rimu in na Roland Garrosu. Travnata podlaga kasneje ni pomagala. V Wimbledonu je izgubila proti Karolini Pliskovi. Ob koncu sezone v New Yorku je dobila dve srečanji, ponovno pa je bila zanjo usodna Sloane Stephens. V Tokiu je v prvem nizu srečanje proti Camili Giorgi predala. Ta pa bo, kot kaže, tudi njena zadnja tekma sezone.