ATP Tokio: Samuraj Kei navdušil domače

Nekdaj že četrti igralec sveta Kei Nishikori je samo zmago stran od tega, da osvoji domači turnir serije 500 v Tokiu. To bi bil prvi naslov po Memphisu leta 2016, kar pomeni, da bo Japonec še bolj motiviran, da konča to obdobje turnirske suše. Na nasprotni strani mreže bo imel za nasprotnika Daniila Medvedeva, ki je brez težav opravil z Denisom Shapovalovom.

Kei išče prvo zmago po dveh letih (Foto: Zimbio.com)

7:6 in 6:1 je bilo za Nishikorija, ki je igral proti odličnemu Richardu Gasquetu. Francoz je navduševal že celoten teden in tudi tokrat ni razočaral, ampak ljubljenec domačega občinstva je bil v izvrstni dnevni formi. Vse, kar je udaril, je tudi zadel. S tem pa si je omogočil tudi dobre možnosti, da se uvrsti na zaključni turnir najboljših osem v Londonu. Ta teden je začel na desetem mestu, za Kevinom Andersonom (885 točk). Ampak če Nishikori jutri osvoji turnir, bo prevzel vodstvo za 320 točk, saj je Anderson izpadel v četrtfinalu ravno proti Gasquetu.

Nazadnje sta se Nishikori in Gasquet pomerila leta 2016 na Roland Garrosu. Ne bi si mislili, ker je Nishikori redni član najboljše deseterice, ampak v njunih srečanjih dejansko vodi francoski mušketir 7-2. To pa samo priča temu, kako dobro igra trenutno Nishikori, ki bo v finale odšel kot glavni favorit.

22-letni rus Medvedev preseneča in navdušuje

Malokdo bi si upal za drugega finalista napovedati Daniila Medvedeva, toda Rus je v preteklih tednih dokazal, da je v dvorani na trdi podlagi še kako nevaren. Tokrat je s 6:3 in 6:3 v 1 uri in 3 minutah premagal mladeniča Denisa Shapovalova, ki je skušal priti v svoj prvi ATP finale, a so ga morda izdali tudi živci. Bil je povsem nemočen. Sicer je dobil prejšnja dva obračuna proti Medvedevu, ampak danes ni imel možnosti. Osvojil je samo 14 točk v devetih igrah na nasprotnikov servis.