Klizan zapravil tri priložnosti, da prekine niz Nadala

Prvi igralec sveta in branilec naslova Rafael Nadal še vedno vztraja na svoji poti nepremagljivosti. Pridno nabira nize, in ko že deluje, da bo vendarle enega predal nasprotniku, se dvigne in mu odvzame upanje. Martin Klizan je bil blizu! Bližje kot katerikoli drug v zadnjih nekaj tednih, in čeprav je imel tri set priložnosti na svoj začetni udarec, tega ni zmogel pretvoriti v kaj več kot poraz v dveh nizih.

Klizan, ki je v drugem krogu premagal Novaka Đokovića, se je v prvem nizu znašel pred enako zahtevno nalogo kot vsi prejšnji Nadalovi tekmeci. Preprosto nemogoče je spraviti žogico za hrbet Španca, ki je nezgrešljiv, njegovi udarci pa zadevajo robove igrišča kot za šalo. Še tako močan udarec se vrne z enako brutalno mero topspin in globine. Stoji daleč za osnovno črto in ujame prav sleherno žogico nasprotnika, ki naposled vendarle stori napako ali pa vsaj ponudi krajšo žogo, ki jo Rafa spretno zaključi. Slovak ni uspel dobiti niti igre.

Je pa zato dvignil svojo raven v drugem nizu, kjer je z močnimi forehand udarci vendarle pričel prebijati obrambo Španca. Begal ga je tudi s skrajšanimi žogicami in si tako prislužil brejk prednosti. Pri rezultatu 5:4 je imel priložnost, da dobi niz, a Nadal se ni dal. Naslednjih nekaj iger je bilo tesnih, a kot smo že vajeni, je v podobnih trenutkih samozavest Rafe trenutno enostavno previsoka. Priboril si je zmago s 6:0 in 7:5.