Kar jima ni uspelo posamično, jima je s skupnimi močmi

Predvsem za Strycovo je izjemnih 14 dni. (Foto: Twitter)

Predvsem za Strycovo je izjemnih 14 dni. (Foto: Twitter)

Češka tenisačica Barbora Strycova je ena izmed tistih, ki bi si težko želeli boljšega razpleta v pravkar končanem Wimbledonu. 33-letna Čehinja v posamični konkurenci zaigrala v polfinalu, skupaj z Hsiehovo osvojila naslov v ženskih dvojicah, ob tem pa postala tudi najboljša igralka dvojic na svetu. 

Predvsem za Strycovo je izjemnih 14 dni. (Foto: Twitter)
Predvsem za Strycovo je izjemnih 14 dni. (Foto: Twitter)

Barbora Strycova je letos v Wimbledonu: 
1. prvič zaigrala v polfinalu turnirja za GS med posameznicami,
2. postala najstarejša tenisačica, ki se ji je uspelo prebiti v polfinale GS med posameznicami,
3. prvič zaigrala v finalu turnirja za GS v dvojicah,
4. osvojila svoj prvi GS naslov,
5. prvič postala prva igralka sveta v dvojicah.

Še v zaključku meseca junija smo lahko spremljali njeno nemoč in jezo, ko je v Eastbourneu klonila proti Poloni Hercog, že nekaj manj kot mesec dni kaseneje pa ima Čehinja Barbora Strycova ogromno razlogov za veselje.

Leta 2014 se je v Wimbledonu že uspela prebiti vse do četrtfinala, nato pa med posameznicami v All England Clubu v naslednjih letih sploh ni nastopala. Letos ji je šlo vse kot po maslu.

V posamični konkurenci je brez izgubljenega niza ugnala Lesio Tsurenko, Lauro Siegemund in Kiki Bertens ter si tako priborila mesto v osmini finala, ob tem pa je lahko sproščeno nastopala še v konkurenci ženskih dvojic. Tam je znova združila moči z eno najbolj neugodnih tenisačic na WTA touru, Tajvanko Su-Wei Hsieh, ki je tudi v posamični konkurenci drago prodala svojo kožo proti Karolini Pliškovi.

Posamično do polfinala, v dvojicah vse do konca

Ko je Barbora v osmini finala proti Belgijki Elise Mertens uspela nadoknaditi zaostanek s 4:6 in 2:5, je bilo jasno, da bo nevarna tudi v četrtfinalu. Tam ji je nasproti stala Johanna Konta, ki je veljala za favoritinjo, a Strycova je ugnala tudi Britanko in tako prišla do največjega uspeha na turnirjih velike četverice.

V polfinalu je sledil poraz proti Sereni Williams, a Čehinjo to ni ustavilo. V konkurenci ženskih dvojic je nato v polfinalu skupaj s Tajvanko ugnala navezo Babos T./Mladenović K, v velikem finalu pa še dvojico Dabrowski G./Xu Y.

Barbora Strycova in Su-Wei Hsieh sta tako postali prvi tenisačici po sestrah Williams, ki sta osvojili Wimbledon brez izgubljenega niza. Za nameček je Strycova na WTA lestvici v konkurenci dvojic skočila na sam vrh. Hsiehova trenutno velja za 5. igralko sveta.