VIDEO: Bedene z izjemnim forehandom “uničil” Cecchinata

Slovenski tenisač Aljaž Bedene je v 1. krogu turnirja serije ATP 250 še enkrat več potrdil, da mu udarci Italijana Marca Cecchinata ne predstavljajo težav. 29-letni Ljubljančan je še sedmič v 7 medsebojnih tekmah slavil zmago z 2:0 v nizih.

Aljaž Bedene je tokrat za zmago s 6:3 in 6:2 potreboval le uro in 21 minut. Odlično mu je šlo povsem po zadetem prvem servisu, ko je dobil kar 74 odstotkov vseh točk (25/34), zdržal pa tudi edini pritisk Italijana, ki je v 5. igri drugega niza zapretil na servis Ljubljančana. Tedaj je Bedene rešil vse tri ‘break’ žogice in povedel s 3:2.

Kmalu zatem je poskrbel tudi za najlepšo točko srečanja, ko je z nekaj izjemno natančnimi forehand udarci povsem nadigral Cecchinata in kasneje prišel do ključnega ‘breaka’.

Za četrtfinale proti 17-letnemu Italijanu

Bedene se je v Umagu leta 2013 že prebil v četrtfinale, tokrat pa je do izenačitve tega dosežka oddaljen še zmago. V 2. krogu mu bo nasproti stal 17-letni Italijan Jannik Sinner, trenutno 209. igralec sveta, ki je v 1. krogu z 2:1 v nizih ugnal Portugalca Pedra Souso.

Sinner je v začetku sezone osvojil kar 3 turnirje serije Futures, najboljši rezultat kariere pa mu je uspel maja v Ostravi, kjer je na peščenem turnirju serije Challenger prišel vse do finala. Kasneje je na turnirju serije Masters ugnal Stevea Johnsona, uspešno pa preskočil tudi kvalifikacije v s-Hertogenboschu.