Kaja Juvan zabeležila prvo zmago na OP Avstralije

Slovenski teniški igralki Kaja Juvan in Tamara Zidanšek sta v jutranjih urah nastopili v 1. kolu odprtega prvenstva Avstralije. Juvan je uspela premagati 23. nosilko Anastasio Potapovo. 

Kaja Juvan se je suvereno prebila v 2. kolo. (Foto: ITF)

Kaja Juvan (109. igralka na WTA) je v 1. kolu imela težko nalogo. Pomerila se je s 23. nosilko Anastasio Potapovo (29. igralka na WTA), s katero sta se že pomerili v Wimbledonu, kjer je Juvan morala priznati premoč nasprotnici. V 1. kolu OP Avstralije pa je Slovenka suvereno premagala Rusinjo v dveh nizih s 6:1 in 6:4. Tako je zaostanek v medsebojnih dvobojih znižala na 1:2. Nasprotnico v 2. kolu še čaka, to bo boljša izmed dvoboja med Julijo Putincevo (64. igralka na WTA) in Anastasio Zakharovo (190. igralka na WTA). Obračun v 2. kolu bo sledil v četrtek.

Tamari Zidanšek (99. igralka na WTA) se ni izšlo po njenih željah. V 1. kolu se je pomerila z višje uvrščeno Nadio Podorosko (65. igralka na WTA). Zidanšek je morala priznati premoč Argentinki, saj je uspela dobiti le eno igro v celotnem obračunu. Podoroska je zabeležila zmago in preboj v 2. kolo s 6:1 in 6:0.

OP Avstralije
(Melbourne, trda podlaga)

1. kolo
Zidanšek T. (Slo) – Podoroska N. (Arg) 1:6, 0:6
Juvan K. (Slo) – Potapova A. (Rus) 6:1, 6:4

2. kolo: Juvan K. (Slo) – Putinceva J. (Kaz) ali Zakharova A. (Rus) [18. 1.]