Člani: Aljaž Jeran zmagovalec odprtega prvenstva Murske Sobote

V ponedeljek se je s finalnim obračunom med Aljažem Jeranom in Maksom Mehom zaključilo člansko odprto prvenstvo Murske Sobote. Turnirske zmage se je veselil Jeran, ki se je tako Mehu oddolžil za poraz iz novembra leta 2022.

Aljaž Jeran je po državnem prvenstvu osvojil še en turnir.

Domači klub TK Murska Sobota se je na turnirju, na katerem se je predstavilo 26 tekmovalcev, še enkrat več izkazal z odlično organizacijo in gostoljubjem. Med najboljše štiri so se prebili Maks Meh, Gašper Bezjak, Aljaž Jeran in Miha Vetrih, v ponedeljek pa sta se za turnirsko zmago pomerila Meh in Jeran. Oba sta do odličnega rezultata prišla že na nedavnem državnem prvenstvu. Jeran je postal zimski državni prvak, medtem ko je bil Meh zaustavljen v polfinalu, kjer je bil od njega boljši Vid Mohar.

Tokratni obračun med Maksom in Aljažem je bil njun drugi medsebojni. Novembra leta 2022 se je na igriščih TK Branik Maribor zmage z 2:0 v nizih veselil Maks Meh. Tokrat je bil boljši Jeran, ki tekom turnirja ni izgubil niti enega niza. V finalu je Meha ugnal s 6:2 in 7:5.

Tudi na tokratnem turnirju je Tenis Slovenija poskrbela za poseben nagradni sklad. Med igralce se je razdelilo 1.500 evrov. Zmagovalec Jeran je prejel 450 evrov, Meh 250, že med udeležence osmine finala pa se je razdelilo kar 320 evrov.

Odprto prvenstvo člani
(TK Murska Sobota, trda podlaga)

Rezultati do četrtfinala

Četrtfinale
Meh M. – Retelj M. 6:3, 6:3
Bezjak G. – Friš Ž. 4:6, 6:3, 6:1
Jeran A. – Lepin Ž.  6:1, 6:0
Vetrih M. – Kegl M. 6:4, 7:5

Polfinale
Meh M. – Bezjak G. 6:4, 6:0
Jeran A. – Vetrih M. 6:3, 7:5

Finale: Jeran A. – Meh M. 6:2, 7:5