Kaja Juvan v Indian Wellsu začela z zmago

Kaja Juvan v Indian Wellsu začela z zmago. (Foto: Matic Klanšek Velej / Sportida)

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je v Indian Wellsu uspela preskočiti 1. oviro v kvalifikacijah turnirja WTA 1000. 22-letna Ljubljančanka je po dveh urah in pol strla odpor Italijanke Lucrezie Stefanini in si priigrala zmenek z Olgo Danilović. 

Kaja Juvan v Indian Wellsu začela z zmago. (Foto: Matic Klanšek Velej / Sportida)

Kaja Juvan (135. na WTA) je še enkrat več dokazala, da v Indian Wellsu rada nastopa. Lansko leto je tu uspešno preskočila obe kvalifikacijski oviri in nato v 1. kolu glavnega dela turnirja ugnala še Francozinjo Oceane Dodin. Tudi tokrat se bo Ljubljančanka v glavni del turnirja poizkušala prebiti skozi kvalifikacijsko sito.

V 1. kolu kvalifikacij je s 7:6(6), 2:6 in 6:1 ugnala dve leti starejšo Lucrezio Stefanini (117. na WTA). V prvem nizu je Italijanka že servirala za osvojeni niz, v podaljšani igri pa si priigrala tudi zaključno žogico za niz. Juvanova se je rešila, tie-break dobila z 8:6, a nato drugi niz izgubila z 2:6. V tem delu srečanja si je priigrala kar 13 žogic za ‘break’, le dve je uspela izkoristiti. Bolj je bila pri izkoristku ‘break’ žogic uspešna v tretjem nizu, ko si jih je priigrala 5, 4 pa izkoristila.

Zdaj proti Olgi Danilović

Za preboj v glavni del turnirja Juvanova potrebuje še eno zmago, ki jo bo lovila proti drugi najvišje uvrščeni Srbkinji Olgi Danilović (143. na WTA). 22-letnica je v 1. kolu kvalifikacij z 2:1 v nizih odpravila Viktorijo Golubić (98. na WTA). Šlo bo za drugi medsebojni obračun v članski konkurenci – prvega je leta 2020 v pokalu Billie Jean King s 6:2 in 6:2 dobila Juvanova.

WTA 1000 Indian Wells
(Kalifornija, ZDA, trda podlaga, zunaj)

1. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo) – Stefanini L. (Ita/22) 7:6(6), 2:6, 6:1
2. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo) – Danilović O. (Srb [7.3.]